Rayman Legends: Definitive Edition

Wat doe je met een titel die éigenlijk nog niet het succes heeft dat je ervan wil? Juist, die breng je gewoon nógmaals uit! Maar dan op een nieuwe console uiteraard. Rayman Legends verscheen oorspronkelijk in 2013 voor de Wii U, Xbox 360 en PlayStation 3, en krijgt nu nieuw leven ingeblazen in de vorm van een Nintendo Switch-versie. Weet deze editie van de game ons nog net zo te verbluffen als de vorige delen?

Om maar met de deur in huis te vallen: Rayman Legends is na vier jaar nóg steeds een geweldige platformtitel. Peter noemde de game in zijn originele review destijds al fantastisch en na al die jaren is daar weinig aan veranderd. Als er dan ook één platformtitel is die een overtocht naar Nintendo’s nieuwste console verdient, dan is het deze wel. Toch moet je niet veel nieuws van deze nieuwste versie verwachten. Ondanks dat de subtitel van de game anders doet voorkomen.

Definitive Edition

Zo heeft Ubisoft deze nieuwste editie van de game triomfantelijk bekroond met de titel ‘Definitive Edition’. Hoewel dit doet vermoeden dat de game nieuwe onderdelen biedt, komt het erop neer dat deze Switch-variant vooral het complete pakketje aan opties uit de verschillende vorige versies gezamenlijk aanbiedt. Zo bevat deze definitieve versie alle extra content uit de PlayStation 4- en Xbox One-versies en voegt daaraan de touchscreenfuncties uit de Wii U- en Vita-versies toe. Zonder die laatste te verplichten uiteraard. Voor nieuwkomers is dit daarom de meest ideale versie van Rayman Legends. Echter, voor diegenen die al wél ooit eens deze platformer hebben opgepakt en gespeeld, is er weinig nieuws onder de zon.

Wel nieuw aan de Switch-versie is Murphy’s Touch. Dit is een modus waarbij je in de huid kruipt van het vliegende kikkermannetje Murphy, terwijl de computer controle over Rayman neemt. Aan jou is het hierbij de belangrijke taak om de weg vrij te banen voor je kompanen, zodat zij veilig het einde van het level kunnen bereiken. Een tweede toevoeging is Kung Foot Tournament. Deze modus voegt een toernooivorm toe aan het voetminispelletje uit het origineel, waardoor het allemaal net iets meer om het lijf krijgt. Bijkomend voordeel is dat je deze – net als het gros van de game – coöperatief kunt spelen. Hierdoor kun je het in totaal met acht (!) man tegen elkaar opnemen. Toch zijn dit allemaal geen échte reden om Rayman Legends: Definitive Edition in huis te halen.

Artistiek meesterwerkje!

Nee, als Rayman Legends je aanspreekt dan zal dat vooral om de kern van de game zijn. Nog steeds ziet alles er werkelijk prachtig uit: van de mythologische Griekse werelden, tot de ritmische Mexicaanse. Dit is nog steeds één van de beste platformers van de afgelopen jaren en verdient het dan ook om gespeeld te worden. Van de haarscherpe en verbluffende art, tot de perfect bijpassende muziek en prima soepele besturing. Bijna alles klopt gewoon. Tel daarbij op dat je ook nog tientallen levels uit het eerder verschenen Rayman Origins voorgeschoteld krijgt, en je kunt je voorstellen dat deze deze game bijna uit zijn voegen barst van de content.

Conclusie

Of Rayman Legends: Definitive Edition de titel voor jou is, valt of staat met het feit of je game ooit gespeeld hebt. Heb je deze fantastische platformtitel in de afgelopen vier jaar nog géén kans kunnen geven? Dan is dit het perfecte moment. Helemaal gezien het feit dat de game niet voor de volle prijs, maar voor slechts vier tientjes in de winkels ligt. Heb je deze kleurrijke platformer wél ooit gespeeld? Dan biedt deze Definitive Edition té weinig nieuws om voor terug te komen. Tenzij je niet genoeg kunt krijgen van het karakteristieke mannetje zonder ledematen natuurlijk.

Gamersnet Score

Wat is HOT

  • Blijft een fantastische platformer
  • Meest complete versie
  • Enkele toevoegingen
  • Draait prima portable op Switch

Wat is NOT

  • 'Definitive Edition' is licht overdreven

8

  1.   
    GamingTime's avatar

    Goede review!