League of Legends gaat K-pop met music video en nieuwe skins

League of Legends flirte al eerder met K-pop middels de ‘Bobby’-remix van RISE, het nummer dat geschreven werd ter ere van de 2018-editie van het League of Legends World Championship. Nu heeft Riot Games’ MOBA er een heuse K-popgroep bij in de vorm van K/DA.

Middels een stijlvolle music video introduceren boegbeeld Ahri, Evelynn, Akali en Kai’Sa hun eerste single POP/Stars onder de naam K/DA.

Dat Riot Games hier nogal ver in gaat, blijkt wel uit de sectie op de League of Legends-website die is toegewijd aan K/DA. Net als echte K-popgroepen staan daar korte bio’s van de leden en is er zelfs een ‘interview’ te vinden.

Digitale idolen dus. Een tikkeltje bizar, al zijn we sinds Hatsune Miku en Splatoon’s Squid Sisters al een en ander gewend. Eerder al introduceerde League of Legends nota bene een eigen succesvolle metalband in de vorm van Pentakill.

Heb je niet veel met K-pop, maar vind je de outfits van de vier digitale dames wel tof: je kunt ze vanaf heden vinden in de League store. Ook vind je daar tijdelijk de K/DA Kai’Sa Prestige Edition, een aparte verzamelbare skin die met een eigen laadscherm-border, splash art en geluidseffecten komt. Deze is tot en met 19 november aan te schaffen.

Onderstaande trailer toont bovengenoemde Epic Skins in-game.

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Ziek, dit. Ook bizar hoe het écht meteen klinkt en oogt als je eerste, beste K-popgroep.

  2.   
    WesterW's avatar

    @Tom Kauwenberg: Ja, je kunt veel zeggen over Riot Games en League of Legends, maar hun muziek en video’s zijn altijd tot in de puntjes geproduceerd. Kan hier dus ook weer zeker van genieten.