League of Legends’ Akali rework laat je backflippen en kunai werpen

Gisteren kwam League of Legends-ontwikkelaar Riot Games met onderstaande video om de langverwachte herziening van Akali the Rogue Assassin in beeld te brengen. Nu zijn meer details vrijgegeven van de rework en weten we wat al die flips en wolkjes daadwerkelijk doen.

In brede zin zal Akali niet meer op haar vijanden af moeten spurten om ze van dichtbij in stukjes te hakken, maar zal ze juist hit-and-run-tactieken in de strijd gooien. Slaan, terug in stealth en weer een slag uitdelen dus. Het lijkt er in ieder geval op dat je met de herziene Akali lekker met je prooi kunt spelen. Riot Games zelf verwoordt de aangepaste speelstijl als volgt:

When Akali walked away from the Kinkou Order, she defined her fighting style beyond Shen’s teachings. No longer one to cut enemies down in a burst of up-close kama flourishes, Ionia’s Rogue Assassin employs hit-and-run tactics: constantly shifting position as she strikes, steps back into stealth, then strikes again.
Riot Games heeft op de League of Legends-website de vernieuwde kit van Akali uitgestald. Haar eerste ability is Five Point Strike geworden. Akali werpt vijf kunai in een smalle boog – vijanden vlak voor haar krijgen schade, tegenstanders op de maximale afstand worden vertraagd. Werpt ze haar messen met een bijna gevulde energiebalk, dan geneest ze enkele procenten van de schade die ze toebrengt.


Haar W-vaardigheid is nu Twilight Shroud, waarmee je een rookwolk op het slagveld creëert. De rook verhult Akali en maakt haar onzichtbaar, waardoor alleen gebiedsaanvallen zin hebben. In de wolk verplaatst ze zich sneller, maar is de Twilight Shroud sneller voorbij. Stap je af en toe uit de rook, dan duurt de wolk langer voort.

Een druk op de E-knop en Akali voert Shuriken Flip uit, een vaardigheid waar ze een backflip doet en een werpster naar voren gooit. Raakt ze, dan kan Shuriken Flip gereactiveerd worden en spurt Akali naar haar prooi toe.

Akali’s ultieme aanval is Perfect Execution. Ze sprint tot tweemaal naar een vijand om die van een slag te voorzien. De eerste doet fysieke schade en versuft hem tijdelijk, terwijl de tweede schade doet gebaseerd op de ontbrekende health van deze tegenstander. Er zit een addertje onder het gras – tussen de twee aanvallen zit een kleine pauze. Akali kan die tijd gebruiken om reguliere klappen uit te delen, maar dan stelt ze zich voor een moment wel kwetsbaar op.

Tot slot biedt haar Passive – Assassin’s Mark – Akali de mogelijkheid om snel op haar prooi af te duiken. Doet ze schade aan een champion met een ability, dan vormt een ring om diegene en krijgt ze een movement boost als ze naar de vijand afstapt. Stapt ze de cirkel in, dan krijgt Akali nogmaals een verhoging van haar snelheid, maar zijn er ook andere bonussen. Haar kama verhoogt, waarmee de range en schade van haar volgende aanval groter wordt, en ze herstelt een klein beetje energie met die slag.


De herziene Akali zou zeer binnenkort de Public Beta Environment in moeten dashen; vanaf Patch 8.15 zal ze in ieder geval haar opwachting maken in de reguliere servers.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren