League of Legends’ Worlds 2018 cinematic is wederom episch; The Glitch Mob verzorgt muziek

Vanaf 1 oktober trapt het grootste, meest prestigieuze jaarlijkse League of Legends-evenement af: de League of Legends World Championship, ook wel bekend onder de naam Worlds. Zoals inmiddels traditie is, heeft ontwikkelaar en uitgever Riot Games ook dit jaar een themanummer geproduceerd ter ere van het grootse e-sports-evenement. Het nummer heet Rise en gaat gepaard met onderstaande epische, stijlvolle muziekvideo.

The Glitch Mob, die gamers wellicht kennen van die maar al te populaire onthullingstrailer van Battlefield 1, is de grootste naam die aan de muziek van de cinematic is geplakt. Alleen deed de glitch hop-groep het niet: Riot Music en Alex Seaver (ook wel bekend als Mako) hebben het nummer geschreven, Seaver en metalcoreband The Word Alive verzorgen het stemmenwerk.

Met Rise voegen The Glitch Mob, Mako en The World Alive zich bij een inmiddels lang lijstje toppers. In 2017 kwam Against the Current met het nummer Legends Never Die, in 2016 was het Zedd die Ignite de wereld in hielp, 2015 bracht ons Nicki Taylor’s Worlds Collide en – allicht de beroemdste van het stel – Imagine Dragons was de aangewezen partij om in 2014 met Warriors het wereldkampioenschap League of Legends kracht bij te zetten.

De 2018-editie van de League of Legends World Championship vindt plaats tussen 1 oktober en de finale op 3 november. Wil je meer te weten komen over Worlds, check dan even de officiële League of Legends-pagina voor de sappige details.

  1.   
    WesterW's avatar

    Ik heb vrij weinig met League of Legends, maar kijk altijd uit naar hun Worlds-video’s en de bijbehorende nummers. De editie van dit jaar stelt allerminst teleur <3

  2.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Zieke productie, zowel op video-technisch vlak als dat van de muziek. Het doet me alleen verlangen dat het niet om League zou gaan…