PlayStation 4 verkoopt nog steeds als een trein; 86,1 miljoen exemplaren verscheept

Dit najaar wordt de PlayStation 4 al vijf jaar oud en ondanks dat we langzaam naar het einde van deze generatie kruipen, blijft de console van Sony goed verkopen. Vandaag zijn cijfers vrijgegeven van het tweede kwartaal dit fiscale jaar en ze zijn beter dan Sony had verwacht.

In de drie maanden van juni tot en met september is de PlayStation 4, 3,9 miljoen keer over de toonbank gevlogen. Slechts 300.000 minder dan dezelfde periode vorig jaar en dat is knap aangezien de console al vijf jaar op de markt is, zonder al te grote afprijzingen.

In totaal zijn er nu 86.1 miljoen exemplaren verscheept en lijkt de magische grens van honderd miljoen verbroken te worden aan het einde van dit fiscale jaar, die loopt tot en met 31 maart. Overigens heeft Sony weinig bekendgemaakt over specifieke games, als bijvoorbeeld God of War en Spider-Man. Beide games schoten uit de startblokken in de eerste dagen na de release, maar totale aantallen zijn niet onthuld.

De hoeveelheid PlayStation Plus-abonnementen is wel flink gestegen en dat komt waarschijnlijk doordat het najaar flink wat multiplayer games in petto heeft als Call of Duty: Black Ops 4, FIFA 19 en Battlefield 5. In totaal hebben 34,3 miljoen gamers op de PlayStation 4 een PlayStation Plus-abonnement lopen. Dat zijn er 400.000 meer dan vorig kwartaal.

 1.   
  mmx's avatar

  Is ook gewoon een goede console 🙂

 2.   
  tijn80's avatar

  4 en 4 pro samen?

 3.   
  tranceguy's avatar

  einde van deze gen is nog lang niet in zicht….

 4.   
  Dedsec's avatar

  Zonde want de Xbox bied toch wat meer.