‘Fysieke versie Red Dead Redemption 2 bestaat uit twee schijfjes’

Eerder deze week werd bekend dat Red Dead Redemption 2 ongeveer 89 GB vereist op de Xbox One en nu komt er een vervolg op dat nieuws: volgens de vermeende Japanse box art van het spel worden er twee Blu-ray-schijfjes meegeleverd als je het in een fysieke winkel aanschaft.

Op de achterkant van het doosje zijn duidelijk twee schijfjes te herkennen, zelfs op deze afbeelding van redelijk lage resolutie. Voor liefhebbers van fysieke games zou dit natuurlijk goed nieuws zijn: veel games die niet op een enkel schijfje passen, vereisen meestal een dikke download als je de disc in je console stopt, maar in het geval van Red Dead Redemption 2 is dat dus niet het geval.

Hoewel dit uiteraard goed nieuws zou zijn, is het niet zeker of het inderdaad klopt: de bovenstaande afbeelding is de enige bron en is ook van redelijk lage resolutie. Het zou dus kunnen dat het om een fake gaat, hoewel het plaatje er op het eerste gezicht redelijk overtuigend uitziet.

Overigens zou Red Dead Redemption 2 niet de enige game van deze generatie zijn die op meerdere discs wordt geleverd. Onder meer de Definitive Edition van Middle-earth: Shadow of War en de BioShock Collection gingen de western voor.

Ook zou het niet de eerste keer zijn dat Rockstar zijn spellen op meerdere fysieke schijfjes verscheept. Zo vereiste de last-gen-versie van Grand Theft Auto 5 ook meerdere fysieke discs om alle data op te kunnen slaan. Aangezien Red Dead Redemption 2 te groot is om op een enkele Blu-ray te passen, zou het dus niet ongehoord zijn als Rockstar opnieuw voor deze aanpak kiest.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor Xbox One en PlayStation 4. Meer weten? Eerder gaf Rockstar al flink wat informatie over het wildleven en de wapens in de game. Wil je nóg meer? Check dan onze laaiend enthousiaste videopreview, of lees de uitgebreide geschreven preview!

  1.   
    someone else's avatar

    Kwam gta 5 pc niet uit op 7 discs? Dan wordt de pc versie van rdr2 rustig 12discs dik ofz

  2.   
    bartofzo's avatar

    @someone else: Het zal helaas nog wel even een tijdje duren voordat ze rdr2 ook op pc uitbrengen. Gelijktijdig met de versie voor de next gen gok ik, zoals ze dat ook voor gta 5 deden.