Red Dead Redemption 2 weegt rond de 89 GB op Xbox One

Werd er voorheen nog volop gespeculeerd over de grootte van Red Dead Redemption 2 qua schijfruimte, lijkt Microsoft daar nu een einde aan te maken. Op de officiële Microsoft Store is immers meer nuttige informatie over Red Dead Redemption 2 voor Xbox One vrijgegeven, en daar wordt gesproken van ongeveer 88.57 gigabyte in grootte; iets minder dan soms aangenomen werd.

In het verleden “lekten” sommige bronnen al een grootte van tot wel 105 gigabyte voor de game, wat misschien wat aan de hoge kant is gebleken. Al zou dat, met 4K texture packs inbegrepen, ook absoluut niet onredelijk zijn.

Uiteraard is deze vermeende install size van Microsoft evenals een schatting. Daarnaast is de kans groot dat het hier enkel en alleen om de directe basisformule gaat; geen extra content te bekennen, geen day one patch inbegrepen.

Een kleine 90 gig is ook niet niks, maar het is gelukkig al sneller te overzien dan iets wat snel de honderd overschrijdt. Nu weten we in ieder geval hoeveel schijfruimte we (ongeveer) vrij mogen maken voor het eind van de maand.

Red Dead Redemption 2 verschijnt 26 oktober op PlayStation 4 en Xbox One. Recentelijk liet Rockstar Games meer los over de verschillende wapens, uiteenlopende locaties en de tijdelijk exclusieve PlayStation-content.

Meer weten over de derde Red Dead in het algemeen? Lees ook onze verhalende hands-on met Red Dead Redemption 2 of kijk mee met de uitgebreide video preview van diezelfde sessie.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Veel want ze verkopen de xbox alleen met 1 TB en jullie zijn erg stil over de nieuwe update ??

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Tegenwoordig wel, maar ik denk dat er nog tal van gamers zijn die op 500 GB werken. Moet sowieso al vaak ruimen voor nieuwe games, maar voor Red Dead dan blijkbaar al helemaal.

  Nieuws over de October 2018 Update hebben we inmiddels ook opgepakt.

 3.   
  Heccer's avatar

  Duurt nog lang deze laatste dagen ben al aan hee aftellen

 4.   
  Dedsec's avatar

  Je merkt ook wel aan het weer dat het spel eraan komt, dat hebben ze bij Rockstar games heel goed gedaan.

 5.   
  Papachico's avatar

  @Tom Kauwenberg:

  Ik ben dus iemand die een ps4 met 500gb heeft. Het klopt idd dat ook ik vaak spellen eraf moet gooien (niet de save files dus) om ruimte te maken voor andere games. Dat is soms idd minder fijn maar er ruil de meeste games uiteindelijk toch weer in zodat ik een nieuwe game kan aanschaffen. Er zijn maar weinig games dat ik echt denk van “die moet en zal op mn ps4 blijven staan”.

  Tevens kan ik altijd nog een externe harde schijf kopen mocht de nood hoog zijn.