Wapens uit Red Dead Redemption 2 uitgelegd

Eerder toonde Rockstar al het wildleven dat we kunnen tegenkomen in Red Dead Redemption 2 en nu is het de beurt aan de wapens die we onder de knoppen zullen krijgen. De ontwikkelaar zegt dat er ruim vijftig unieke wapens zijn, alsook vele opties voor customisation én munitie die van invloed is op je nauwkeurigheid, bereik of schade.

Hoe langer je een vuurwapen gebruikt, hoe beter het zal presteren. Daar staat wél tegenover dat je je wapens moet onderhouden, omdat ze anders achteruit zullen gaan. Tegen dat laatste kun je overigens ook verbeterde holsters gebruiken, hoewel die het proces slechts zullen vertragen.

Onder de wapens die Rockstar noemt, vallen onder meer de klassieke Cattleman Revolver, het Volcanic Pistol, de Springfield Rifle en de Sawed-off Shotgun. Zoals gezegd kun je die ook op verschillende manieren upgraden. Dit varieert van visuele veranderen zoals nieuwe metalen of houtsoorten tot nieuwe lopen, handvatten en vizieren waarmee je de functionaliteit van je wapen naar wens kunt aanpassen.

Wel moet je volgens Rockstar je wapens afstemmen op je situatie. Zo is de Double-Action Revolver geschikt als je vanaf de rug van je paard mensen wilt omleggen. En als je bijvoorbeeld een lantaarn of een klein dier in je ene hand hebt, kun je de Sawed-off Shotgun gebruiken om zijn kracht op het korte bereik te gebruiken. Maar soms wil je juist dat je doelwit intact blijft, zoals wanneer je op konijnen jaagt voor hun bont. In dat geval is de Varmint Rifle perfect om te gebruiken.

Zoals al eerder gezegd kun je ook verschillende munitiesoorten inzetten om je gun play aan te passen. Zo kun je kogels in je wapen stoppen die in meerdere stukken springen bij het afschieten, of bijvoorbeeld juist exploderende projectielen. Deze kun je zowel zelf maken als kopen bij in-game koopmannen.

Al dat schietgerei moet natuurlijk ook vervoerd worden, en daar heb je je trouwe ros voor. Het is echter wél zaak om de gewenste spullen daadwerkelijk uit je zadeltassen te halen als je je paard achterlaat.

Tot slot behandelt Rockstar het gloednieuwe Dead Eye-systeem. Hiermee kun je de tijd vertragen, zodat je je tegenstanders snel en nauwkeurig het loodje kunt laten leggen. Naarmate je vordert in het spel, wordt deze functie steeds geavanceerder. Eerst kun je alleen doelwitten als geheel in je vizier nemen, maar later in de game kun je bijvoorbeeld ook handmatig schoten richten op meerdere doelwitten en zelfs je wapens richten op de zwakke punten van je vijanden.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor Xbox One en PlayStation 4. Meer weten over de game? Check dan vooral onze videopreview of lees de geschreven preview!

  1.   
    mmx's avatar

    Mooi die shotgun