PlayStation zegt berichtencrash gefikst te hebben

De kortstondig beruchte glitch die PlayStation 4-consoles laat crashen met een reeks tekens in ontvangen berichten is volgens de Britse tak van het PlayStation-vaandel inmiddels om zeep geholpen. Middels een respons van hulplijn Ask PlayStation UK op Twitter laat het bedrijf richting een consument weten dat de fout volledig gefikst is.

In de afgelopen dagen circuleerden er veel meldingen van PlayStation 4-gebruikers wiens console een constante crash loop raakte aan de hand van een berichtje met obscure tekens. De exploit werd naar het schijnt veel in Rainbow Six: Siege-potjes gebruikt om tegenstanders te saboteren.

Volgens de hulplijn van PlayStation UK was de crash een vrij milde, die met nog geen vijf minuten werk te verhelpen was, zo onderstreept de tweet nogmaals.

Hoewel het probleem klaarblijkelijk verholpen moet zijn, raadt Ask PlayStation UK gebruikers nog altijd aan om vreemde berichten middels de PlayStation App op je smartphone te verwijderen, en de PlayStation 4 zelf vanuit de veilige modus diens database automatisch op te laten schonen — “Option 5” in het respectievelijke menu daarvoor. Ook je berichten nog even op privé of “Friends Only” laten staan, kan waarschijnlijk geen kwaad.

Ben jij in de laatste paar dagen getroffen door de vreemde berichtencrash, of heeft jouw PlayStation 4 de dans (al dan niet door je eigen toedoen) ontsprongen? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaring rondom de ophef van deze systeemfout.

 1.   
  Dedsec's avatar

  Raar dat dit dan wel weer in het nieuws komt, want als je Paypal opeens voor gratis games nodig hebt, dan komt het weer niet in het nieuws , of je moet dood gaan aan een ziekte dan ze zijn er ineens wel.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Zoek voor jezelf anders eens even op wat “nieuwswaardig” betekent of kan betekenen. Ik denk dat dat héél veel frustratie in je leven kan verhelpen.

  Even ter voorbeeld:

  1. Een van de meest gesloten game-ontwikkelaars die plots de deuren opengooit voor een liefhebber in een ernstige conditie, dat zie/hoor je niet zo vaak. Dat is opmerkelijk. Dus nieuwswaardig.

  2. Het verhelpen van een technisch probleem waar schijnbaar duizenden gamers last van hebben, is voor velen relevant, dicht bij hun bed. Dus nieuwswaardig.

  3. Alsnog PayPal/krediet voor “gratis aankopen” nodig hebben, is vrij standaard op het internet (eBay, Humble Bundle, KVK, Microsoft, you name it). Niet nieuwswaardig dus.

  Ik hoop dat deze uiteenzetting je een beetje verder helpt over wat we zoal wel en niet oppakken voor het nieuwsaanbod.

 3.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Duizenden mensen kunnen ook hun gratis games niet binnen halen, dus dat is ook nieuwswaardig.

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Maar dat is al jaren zo. Je mist het punt dat een heleboel bedrijven hun “gratis producten” gewoon zo hanteren. Zelfs Discord trapt diens Store nu zo af, en dat is absoluut geen uitzondering, eerder de norm.

  Als je problemen hebt met een bepaald bedrijf met betrekking tot de betaalmethode (zelfs voor “gratis aankopen”), is het gewoon zaak dat de consument dat zelf duidelijk maakt aan het bedrijf, de media heeft daar weinig mee van doen.

  Beter kun je je aandacht richten op het doorgeven aan de partijen waar je problemen mee hebt, dan hopeloos blijven eisen dat wij er iets aan moeten doen.

 5.   
  tijn80's avatar

  @Dedsec: Je kan het maar niet loslaten, of wel? Misschien moet je er zelf een artikel/blog over maken en vragen of ze het hier posten.

 6.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Jullie wisten eerst ook niet dat je Paypal voor je gratis Xbox 360 games nodig had, dus volgens mij is het dan juist nieuwswaardig, want heel veel mensen willen ook wel is weten waarom dat zo is dan.

  Juist een media als jullie zouden je moeten afvragen waarom dat zo is, en op onderzoek uit moeten gaan, want volgens mij verdien je hier goed genoeg om je best te doen ?? Of is het alleen maar eigen belang ??

  Ik zou de mensen van Gamersnet wel is willen zien als ze geen Paypal meer konden gebruiken, en er achter komen dat ze alleen hun gratis Xbox one games kunnen krijgen ?? Want dan zou het een schande zijn geweest met een boos artikel er achteraan, want dan is het ineens wel belangrijk.

 7.   
  Dedsec's avatar

  @tijn80: Ja ik hou er niet zo van als de media elke maand weer zegt dat je gratis 360 games kunt binnen halen terwijl dat niet helemaal waar is, want genoeg kinderen en mensen die geen Xbox 360 of Paypal hebben, maar wel elke maand van de media moeten horen dat het wel kan.

  Tegenwoordig denken mensen alleen maar aan zich zelf en dat is erg jammer.

 8.   
  OnOwned's avatar

  @Dedsec: “Tegenwoordig denken mensen alleen maar aan zich zelf en dat is erg jammer.”

  Je weet zelf niet hoe grappig dit klinkt uit jou mond. Overigens vind ik je echt een respectloze, egocentrische eikel die met zinnen als, “of je moet dood gaan aan een ziekte dan ze zijn er ineens wel”, mij echt het bloed onder de nagels vandaan haalt.

  Jou nietszeggend probleempje belangrijker willen maken, dan een jongen die zijn laatste wens vervult ziet worden. Zum Kotsen.

 9.   
  Dedsec's avatar

  @OnOwned:

  Ik zou jou wel is willen zien als je niet je gratis games kunt krijgen, en dan ziet dat Microsoft er geen gehoor aan wil geven, en het de media vervolgens niet boeit, want je kunt wel boos worden op mij, maar ik ben ook maar een gewone burger die dingen om zich heen ziet gebeuren.

  Zelf ben ik een heel aardig iemand die mensen op Xbox Live vaak genoeg Gold en games heeft gegeven.

 10.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Iemand die andermans aanstaande dood gebruikt om een eigen punt sterker mee te maken, noem ik niet echt “aardig”. In ieder geval niet empathisch.

  We snappen je frustratie ook helemaal, maar geen van onze redacteuren vind het echt enorm storend dat de gratis Xbox 360-games zonder Xbox 360 niet zonder PayPal of creditcard te claimen zijn. Lees alleen die zin al; het is een triviale first world problem van de eerste klasse.

  Een aantal van ons zou ook niet in staat zijn ze te downloaden, en het kan ze gestolen worden. We zijn druk bezig met nieuwere games en artikelen pompen. Prioriteiten.

  Als je vindt dat Microsoft je geen gehoor heeft, zou ik ze boycotten. Dat wordt door bedrijven vaak wél gehoord.

  Het klinkt misschien heel raar, maar wij zijn als website niet verplicht om gratis en voor niks continu de belangrijkste issue van één bezoeker (die de dood van een ander bespot) mede te delen aan de rest. En nee, we krijgen echt niet betaald om specifiek dat te doen.

  Speciaal voor jou (en je aardig onbeschofte doorzettingsvermogen) zal ik binnenkort een lijntje uitgooien naar onze contacten binnen Microsoft om te kijken of daar iets nieuwswaardigs uit komt. Kunnen we dan eens en voor altijd ophouden over deze “discussie” bij compleet irrelevante berichten?

 11.   
  Dedsec's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ja want nergens staat waarom dat zo is en volgens mij weet Microsoft het zelf ook niet, en de meeste media ook niet, dus het zou wel heel mooi zijn als Gamersnet er achter kan komen.

 12.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Dedsec: Aanname na aanname, maar ik snap waar je op doelt.

  We gaan er in ieder geval achteraan. Ik hoop zelf vooral dat deze zinloze en compleet irrelevante discussie dan héél snel afsterft, en dat jij niet meer wakker hoeft te liggen in je bed omwegen een tweetal Xbox 360-games in de maand.

 13.   
  MikeGevers's avatar

  @Dedsec: Wat ik me afvraag is het volgende: je zegt weinig tot niet geïnteresseerd te zijn in multiplayer-games, en tegelijkertijd geef je aan je Xbox 360-games niet te kunnen claimen. Waarom betaal je dan nog voor Xbox Live Gold? Als ik al deze problemen keer op keer bleef ervaren, en bovendien steeds door de klantenservice werd afgewimpeld, zou ik al jaren geleden mijn abonnement hebben opgezegd.