Oktober-update voor Xbox One brengt o.a. Avatars en Alexa


Al eerder beschikbaar voor Insiders, maar met de publieke October 2018 Update dan echt globaal een feit geworden voor Xbox One: de nieuwe Xbox Avatars én Xbox Skill, die stemondersteuning van zowel Alexa als Cortana voorziet.

Vooral de vernieuwde en verbeterde Avatars zijn voor het Xbox-kamp een pijler van de nieuwe update. Met ingang van de online persona’s, start nu ook de Avatar Store, waar maandelijks allerlei kledingstukken en extra’s te vinden zijn. Daarbij worden onder meer Halo en Gears of War vernoemd als in-house inspiratiebronnen.

Daarnaast is dus de ingebakken ondersteuning voor stemassistenten een leuke nieuwe bijkomstigheid. Hoewel deze veelal nog niet volledig functioneren met de Nederlandse taal, kunnen Engelstalige gamers voortaan hun Xbox aansturen met Amazons stem-assistent Alexa of Microsofts eigen Cortana.

In de Verenigde Staten wordt die samenwerking aangesterkt met een leuke actie voor nieuwe Xbox-gamers. Bij aanschaf van een Xbox One S- of Xbox One X-bundel wordt nu ook gratis de Alexa Echo Dot meegegeven, uiteraard exclusief bij webwinkel Amazon.

Ook Microsofts eigen, ingebakken, vertelstem is nu verder gelokaliseerd. Met de komst van de oktober-update kunnen ook Nederlandse gamers hun Xbox One in hun eigen taal aanhoren. Deze helpt slechtziende of anders beperkte gamers beter navigeren op de console.

Voor veeleisende gamers mét de juiste, peperdure televisie is ook de implementatie van Dolby Vision een mooie bijkomstigheid van de update. De Xbox One ondersteunt nu ook Dolby’s eigen codec voor HDR-content, die op een minimale kleurdiepte van 12 bit zal lopen, nét iets voller en dieper van vertoning dan de ‘reguliere’ high dynamic range.

Alle nieuwe features nog eens op een rijtje zien? Lees dan ook de uitgebreide Xbox One October 2018 Update blogpost op Xbox Wire.

  1.   
    Dedsec's avatar

    Nou nog een avatar wereld