Is dit dan de Nintendo 64 Mini?

Eerder deze zomer al vaker ter sprake gebracht; de mogelijkheid op een heuse Mini-variant van de Nintendo 64, precies zoals eerder al gebeurde met de NES en, een jaartje later, de SNES. En nu lijkt die alwéér wat dichterbij te komen…

Het blijft bij loze speculatie, maar op subreddit r/N64 is wederom een vermeende lek van de zogenaamde Nintendo 64 Mini verschenen. Het gaat hier om een drietal foto’s (dan wel CG-renders) van het minuscule apparaat, die mogelijk de form factor van de nostalgiebom kunnen verklappen.

Mocht de N64 Mini dan inderdaad ooit het daglicht zien, dan lijkt het wel bijzonder passend dat ook deze controllers weer aan worden gesloten met dezelfde adapter als die van de Nintendo Classic Mini en SNES Classic Mini; iets wat overkomt als de poort die we vroeger onderop de “Wiimotes” aantroffen.

Saillant detail daarbij is wel dat deze foto’s minimaal drie (hoogstwaarschijnlijk vier) van deze poorten tonen, wat zou betekenen dat 4-speler coöperatieve of competitieve games mogelijk zouden zijn op de miniconsole. Een potje Mario Party 64 of Super Smash, iemand?

Waar het beeldmateriaal vandaan komt, is niet helemaal helder. De foto’s circuleren nu volop op Twitter en Reddit, maar lijken nergens echt een oorsprong te vinden. Of ze dus voor de volle honderd procent te vertrouwen zijn, blijft dus ook nog maar de vraag.

Nintendo zelf heeft tot dusver nog geen heruitgave van de Nintendo 64 aangekondigd. In de afgelopen maanden werd wél het N64-handelsmerk verlengd, maar verder blijven de lippen stijf.

Zou jij een Nintendo 64 Classic Mini wel zien zitten? En zo ja, welke games zouden dan prepackaged meegeleverd moeten worden? Ook wij van Gamersnet zijn niet vies van wat lekkere speculatie op zijn tijd…

 1.   
  mmx's avatar

  Als deze er werkelijk komt koop ik hem voor dat Mario avontuur,dat vond ik toen echt super.

 2.   
  Heccer's avatar

  Ik de 2 Zelda’s Marjors Mask en Time

 3.   
  MikeGevers's avatar

  Super Mario 64 voor de nostalgie en de Zelda-games omdat ik die nooit heb gespeeld en iedereen ze helemaal kapot hypet.