Nintendo verklaart stopzetting NES Classic Mini-productie

Eerder deze maand maakte Nintendo bekend dat het stopt met de productie van de NES Classic Mini. Direct stegen de prijzen explosief op eBay, waarbij verkopers gemiddeld vijf keer meer dan de adviesprijs vroegen. Het apparaat is inmiddels ruim dan 2 miljoen keer over de toonbank gegaan en nog steeds niet aan te slepen. Veel spelers vroegen zich derhalve af: waarom stopt Nintendo in godsnaam met de productie van dit populaire apparaat?

In een interview met TIME gaf Nintendo Amerika-president Reggie Fils-Aimé antwoord op die vraag. Volgens hem is het simpelweg een kwestie van prioriteiten stellen, aangezien Nintendo een beperkte productiecapaciteit heeft:

From our perspective, it’s important to recognize where our future is and the key areas that we need to drive. We’ve got a lot going on right now and we don’t have unlimited resources.
Tegelijkertijd snapt Fils-Aimé de teleurstelling van fans die nog geen exemplaar hebben kunnen bemachtigen. Tegenover hen verontschuldigt hij zich dan ook:
We understand that people are frustrated about not being able to find the system, and for that we really do apologize.
De productie van de NES Classic Mini stopt eind deze maand. Na die tijd kun je enkel nog een tweedehands exemplaar bemachtigen.

 1.   
  Batman360x's avatar

  Ik las net via Lootcrate dat er een nieuwe SNES Classic Mini zou in aantocht zijn deze winter … of het waar is da’s een andere zaak …

 2.   
  mrb80's avatar

  Ik heb een NES mini te koop voor 950,- 😉

 3.   
  Thijs.'s avatar

  ”mrb80″ schreef, "Ik heb een NES mini te koop voor 950,- ;)"

  Ik geef je er een 3 snickers en een knikker voor

 4.   
  mrb80's avatar

  Nee ik laat me niet ‘oplichten’ haha, voor 12.500 is ie voor jou 😉