Nintendo Classic Mini gaat 29 juni opnieuw in de verkoop

Aankomende zomer krijgen gamers een herkansing om de Nintendo Classic Mini aan te schaffen. De heruitvoering van de originele Nintendo krijgt namelijk in tweede batch die vanaf 29 juni in de winkels ligt. Dit maakte Nintendo vandaag middels onderstaande tweet bekend.

Twee jaar geleden verscheen de Mini NES al, maar de vraag was toen zo hoog dat Nintendo de verkoop na enkele maanden staakte. De Japanners konden de grote vraag niet aan en dit zorgde voor veel teleurgestelde gamers. Rond de release van de Nintendo Mini SNES vorig najaar, is al bekendgemaakt dat de Mini NES in de zomer van dit jaar weer zou terugkeren.

Nintendo belooft dat zowel de SNES als de NES, verkrijgbaar zullen blijven tot en met het einde van dit jaar.

 1.   
  mattioza's avatar

  Vraag mij af of de NES mini nog zo populair gaat zijn, aangezien ze deze games ook beschikbaar gaan stellen op de Switch via Nintendo Online.

 2.   
  mmx's avatar

  Ik wil dat ding gewoon hebben ,de vorige keer liep ik hem mis 😥

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  nopezzz geen intresse. Degene die m hebben gebruiken m vaak niet vaker dan 10 keer… is meer een hebbendingetje dan dat er echt mee gespeeld word. En persoonlijk vind ik het dan jammer dat ze hem MINI hebben gemaakt. Maak m dan fullscale en dan met de orginele controllers maar dan wel draadloos.

  Dan kan je er tenminste ook goed op couchgame.
  Het is dan toch heel gaaf als je nog echt met die cassetes gaat werken.

 4.   
  tranceguy's avatar

  mattioza schreef, "Vraag mij af of de NES mini nog zo populair gaat zijn, aangezien ze deze games ook beschikbaar gaan stellen op de Switch via Nintendo Online."

  Maar daar ga je wel extra voor moeten betalen terwijl je zoiets natuurlijk op de originele hardware wil spelen. Naja dat is natuurlijk niet de originele hardware, maar je hebt wel het gevoel dat je terug in de tijd hebt. En dat heb je bij de Switch niet…
  Plus de meerderheid van de mensen hebben geen Switch maar zouden dit wel willen. Dan ga je niet ipv daarvan een Switch halen, en zeker niet alleen maar hiervoor….

 5.   
  RLXTR's avatar

  Nice!

 6.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  die worden wel weer opgekocht door handelaren let maar op geen zin in die race