Update: Deoxys komt naar EX Raids in Pokémon GO

Update: Het hoge woord is er officieel uit, Deoxys komt naar EX Raids. Ook kunnen we EX Raid Passes nu delen met vrienden!

Eerder maakte Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic bekend dat Mewtwo naar reguliere Raids komt, waar deze legendarische Pokémon nu nog exclusief verkrijgbaar is via exclusieve EX Raids. Het bleef echter gissen hoe dit precies in zijn werk zou gaan: keert Mewtwo na zijn tijd als EX Raid Boss terug, of wordt de psychische Pokémon vervangen? Nu weten we eindelijk dat Deoxys, een mythische Pokémon uit de derde generatie, het stokje van Mewtwo over gaat nemen. Veel Pokémon GO-spelers, waaronder ondergetekende, hebben namelijk tijdelijk een pushmelding gekregen op hun telefoon:

Are you ready? The Psychic-type Mythical Pokémon Deoxys is coming to EX Raid Battles!

De melding verdween al snel weer en er is geen verdere officiële aankondiging gedaan, hoewel de officiële website van de Pokémon-serie wél kortstondig een pagina bevatte die repte over Deoxys in EX Raids. Nu is het hoge woord er eindelijk uit: Deoxys vervangt Mewtwo als EX Raid Boss.

Maar dát Deoxys naar EX Raids komt, wordt al maandenlang gespeculeerd. Echter, Deoxys heeft vier verschillende vormen. De normale vorm kennen we uit Pokémon Ruby en Sapphire, alsook Pokémon Colosseum en Pokémon XD. In Pokémon FireRed zit echter de Attack Forme, waar LeafGreen voorzien is van de Defense Forme. Pokémon Emerald, tot slot, kent de Speed Forme van Deoxys. Helaas is alleen de Normal Forme beschikbaar in Pokémon GO.

Elke Forme van Deoxys heeft verschillende stats en in het huidige systeem biedt Pokémon GO aan één vorm geen betekenisvolle ondersteuning: de Speed Forme. Het mobiele spel bevat namelijk geen Speed-statistieken. Om de volledige potentie van Deoxys dan ook waar te maken, is eigenlijk een herziening van het stats-systeem op zijn plaats.

Met het oog op de communicatie tussen Pokémon GO en Pokémon Let’s Go, zou dat ook niet verkeerd zijn geweest, aangezien het vermoeden momenteel is dat de Individual Values in de Switch-game wél volledig zullen zijn, terwijl Pokémon GO dit systeem flink heeft versimpeld. Helaas blijft het vooralsnog bij het huidige, versimpelde systeem in de mobiele hit van 2016.

Wat wél een nieuwe feature is die Niantic officieel heeft aangekondigd, is dat de uitnodigingen voor EX Raids vanaf nu kunnen worden gedeeld met vrienden. Elke EX Raid Pass kan met één persoon uit je vriendenlijst worden gedeeld. Wel zul je flink wat vriendschapspunten moeten opbouwen met de mensen waar je je uitnodiging mee wilt delen: om gebruik te maken van deze feature, moet je op zijn minst de Ultra Friend-rang hebben bereikt.

Daarnaast is het de vraag of Deoxys net zo lang in EX Raids blijft als Mewtwo: waar de huidige EX-baas de beste aanvallende Pokémon in Pokémon GO is, heeft Deoxys een stuk minder goede stats, hoewel het wezen nog wel degelijk prima zijn mannetje staat in een gevecht. Alleen de tijd zal uitwijzen of Deoxys net zo’n duurzame EX Raid Boss zal zijn als Mewtwo.

  1.   
    someone else's avatar

    Dat wordt gedoe met de 4 verschillende…
    En ruzies met vrienden wie de ex-pas gedeeld krijgt! Maar ben mewtwo wel weer zat dus tof!

  2.   
    MikeGevers's avatar

    @someone else: Ik merkte laatst inderdaad dat veel mensen Mewtwo wel beu waren, dus ik vind het mooi dat ze nu wat anders doen. Wat Deoxys betreft, denk ik dat ze wachten met de andere drie vormen tot het gevechtssysteem wordt aangepast. Zo niet, dan zijn alle Deoxys-vormen (nagenoeg) identiek in het huidige systeem van Pokémon GO.

  3.   
    LightFasher's avatar

    Dat wordt weer raiden op EX locaties :D.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    @MikeGevers:

    Ik denk dat Deoxys gewoon weer een jaar blijft, net zoals met Mewto nu is gebeurt.
    Alleen dat ze verschillende vormen wisselen, dus een paar maanden deze de volgende paar maanden andere vorm.