Zo zet je Pokémon van Go over naar Let’s Go

Zojuist van verdere informatie voorzien tijdens Nintendo Treehouse Live, direct vanaf E3 2018: het gloednieuwe Pokémon Let’s Go. In het specifiek gingen Nintendo en Game Freak dieper in op de synergie die het Switch-spel met de smartphone-game Pokémon Go zal onderhouden. We zetten uiteen hoe het nu, volgens Nintendo, ongeveer zal gaan werken…

Zend en (ont)vang Pokémon
Zoals beloofd werd in de aanvankelijke Pokémon Let’s Go onthulling kunnen spelers hun gevangen Pokémon uit Go als het ware ‘meenemen’ naar Let’s Go. Nu blijkt dat dat ofwel als eenmalig en amicaal uitje kan, maar ook als permanente transactie, om deze Pokémon voortaan mee te kunnen nemen op je Let’s Go-avonturen en -gevechten.


De Pokémon die definitief deze overstap van game maken, hoeven niet eens van de speler zelf te zijn. Middels het zogenaamde Go Park kunnen alle nabije spelers hun Pokémon deponeren in Let’s Go, waarna de speler op de Switch de keuze zou kunnen maken om deze te vangen. Dit gaat aan de hand van de spelprincipes die we kennen van Go, zij het dan nu verplicht met motion controls van ofwel de Joy-Con, dan wel de Poké Ball Plus.

Eenmaal netjes gevangen in het Go Park, is de transactie van smartphone naar Switch voltooid. Vanaf dat moment is de Pokémon (ongeacht wie deze oorspronkelijk ving) definitief van de speler van Pokémon Let’s Go op de Nintendo Switch. Vanaf dat moment kan deze meegenomen worden naar Gyms, koddig achter je aan hobbelen door de wereld of eenzaam en alleen verstoffen, ergens in een afgeleven PokéBox op de in-game pc. Lieg niet, die ene Pokémon hebben we allemaal gehad.

Niet voor álle Pokémon?
Tot dusver lijken de Pokémon die zich hiertoe lenen zich wel te beperken tot de eerste generatie van Pokémon. Gezien Pokémon Let’s Go dient als een soort remake van (voornamelijk) Pokémon Yellow lijkt dat logisch, maar ondertussen kent Pokémon Go alweer vele latere generaties. Daarvan was tot dusver nog geen sprake van in Nintendo’s officiële trailers of livestreams.

Beloning in snoep en statistiek
In ruil voor het ‘afstaan’ van zuurverdiende Pokémon, krijgt de gevende partij weer een zak Candy om te gebruiken in Pokémon Go. De hoeveelheid daarvan is afhankelijk van het CP van de Pokémon die weggegeven werd.

Dat zal echter niet de enige keer zijn dat de CP-waarde een rol speelt. Met de transactie van een Pokémon richting Let’s Go, zal ook de hoeveelheid CP omgezet worden in een specifiek level voor deze Pokémon, net zoals de krachtmeting altijd werkte in eerdere core Pokémon-spellen. Wat de precieze rekensom van CP tot level zal zijn, is vooralsnog niet duidelijk.

De Pokémon Let’s Go: Pikachu Edition en Pokémon Let’s Go: Eevee Edition verschijnen 16 november aanstaande voor de Nintendo Switch. Tot die tijd zal je op GamersNET ongetwijfeld meer horen en lezen over de stand van zaken in deze unieke reboot van de klassieke Pokémon-spellen. Mocht ook dat nog te ver weg voor je zijn, vergeet dan niet dat Pokémon Go al jaar en dag gratis te spelen is op Android en iOS, en straks dus interactief samenwerkt met Let’s Go op de Switch.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren