Krijg gratis Pikachu met Ash Ketchum-petten in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon

In Pokémon GO heeft Pikachu al meerdere hoofddeksels gedragen, die tijdelijk te krijgen waren en zo nu en terugkeren ter ere van speciale evenementen. Zo ook bij de eerste verjaardag van het spel, waarbij een Pikachu met de kenmerkende pet van Ash Ketchum uit de anime te vangen was. Maar nu is het de beurt aan de main games: in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon zijn deze maand Pikachu-vormen te krijgen met vijf verschillende petten die Ash Ketchum tijdens zijn avonturen heeft gedragen.

Deze Pikachu-vormen worden uitgegeven ter ere van de aanstaande release van Pokémon Let’s Go en dragen de pet van Ash uit de afleveringen die zich afspelen in Hoenn, Sinnoh, Unova, Kalos en Alola. Wellicht de twee meest iconische petten ontbreken dus: die van de eerste twee generaties.

Echter, dit is de versie die ook in Pokémon GO te vangen is geweest, dus waarschijnlijk is het wel mogelijk om deze variant via die weg over te zetten. En als we toch aan het speculeren zijn: het is bijna ondenkbaar dat Pokémon GO-ontwikkelaar Niantic géén promotie voor Pokémon Let’s Go gaat draaien, dus wellicht keert de Pikachu met de eerste pet van Ash terug in de mobiele hit van 2016.

Hoe dan ook, hier is het stappenplan om de speciale Pikachu te claimen in Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon:

1.Selecteer Mystery Gift in het hoofdmenu van de game
2. Klik op ‘Receive Gift’
3. Selecteer ‘Get with Code/Password’, dan op ‘Yes’ in de twee volgende menu’s, om een internetverbinding te beginnen
4. Voer een van de codes hieronder in
5. Wacht af tot de animatie is afgelopen
6. Start je spel op, loop naar het Pokémon Center en praat met de bezorger die daar staat om je Pikachu te ontvangen
7. Sla je spel op zodat je Pikachu bewaard blijft
8. Herhaal de stappen hierboven voor de andere Pikachu-petten

Zoals in de bovenstaande handleiding al genoemd staat, zijn er codes nodig om de Pikachu met petten te claimen, dus noemen we deze uiteraard hieronder apart:

 • Code voor Hoenn-pet: LETSGOPIKACHU06
 • Code voor Sinnoh-pet: LETSGOPIKACHU09
 • Code voor Unova-pet: 13LETSGOPIKACHU
 • Code voor Kalos–pet: LETS17GOPIKACHU
 • Code voor Alola-pet: LETSGO19PIKACHU
 • Overigens zijn de petten niet het enige dat deze Pikachu onderscheidt: ze kennen ook allemaal eigen aanvallen die de betreffende regio vertegenwoordigen. Elke Pikachu die je via deze methode verkrijgt, kent de moves Thunderbolt en Quick Attack, maar de andere twee aanvallen zijn wél verschillend per regio.

 • Hoenn: Thunder en Iron Tail
 • Sinnoh en Unova: Iron Tail en Volt Tackle
 • Kalos en Alola: Iron Tail en Electro Ball
 • Vorig jaar werd een soortgelijke distributie gehouden voor Pokémon Sun en Moon ter ere van de film Pokémon: I Choose You. Destijds waren het de eerdergenoemde petten uit Johto en Kanto op het hoofd van Pikachu, maar moest je kiezen tussen één van die twee. Deze keer kun je wél alle beschikbare Pika-petten krijgen.

  De Pikachu met petten zijn tot het einde van deze maand verkrijgbaar. Pokémon Let’s Go verschijnt op 16 november exclusief voor de Nintendo Switch.

  1.   
   Leukste's avatar

   Mooi idee om zo ter ere van de aanstaande release van Pokémon Let’s Go dit te doen.
   Ook goed dat jullie het stappenplan en de codes erbij hebben vermeldt. Maakt het ontzettend makkelijk om deze in je games te krijgen.