Mewtwo komt naar reguliere Raids in Pokémon GO; legendarische vogels keren terug

Het is de afgelopen weken ietwat stil geweest omtrent Pokémon GO. Begin deze zomer kregen we een ruilsysteem, waar later Lucky Pokémon aan werden toegevoegd. Ook waren er enkele real-life evenementen, zoals in Chicago en Dortmund. Afgelopen week konden we genieten van bonussen die verdiend waren tijdens een Japans event. De relatieve rust blijkt nu echter de stilte voor de storm: Pokémon GO sluit de zomer van 2018 af met een flinke klapper.

Allereerst verschijnen Pokémon uit de eerste generatie vanaf 13 september een stuk vaker. Op diezelfde dag maken de legendarische vogels uit Kanto hun retour: Articuno, Zapdos en Moltres verschijnen tussen 13 en 20 september als Raid Boss van level 5. Daarmee wisselen ze af met de huidige Legendary Regirock, die op dezelfde datum verdwijnt. Daarnaast kunnen we (opnieuw) de shiny variant van de vogels vinden.

Maar voor velen is dit wellicht het beste nieuws: Mewtwo komt naar reguliere Raids, waar deze extreem krachtige Pokémon voorheen exclusief verkrijgbaar was via exclusieve EX Raids. Van 20 september tot 23 oktober is Mewtwo als reguliere Raid Boss te vinden in Gyms. Mocht je dus pech hebben gehad en geen uitnodiging voor EX Raids hebben ontvangen, is dit de tijd om je slag te slaan. Mewtwo is momenteel de sterkste Pokémon in Pokémon GO, en met de introductie tot reguliere raids wordt dit monster een stuk toegankelijker.

Als klapper op de vuurpijl kondigt Niantic aan dat we regionale Pokémon uit de eerste generatie ook kunnen verkrijgen uit cadeaus die vrienden uit kunnen wisselen; deze gifts kunnen speciale eieren bevatten. Om deze uit te broeden moet je zeven kilometer lopen, waarna je er momenteel een Alolan-vorm van bepaalde Pokémon kunt krijgen.

Vermoedelijk vanaf 13 september kunnen we echter ook Kangaskhan, Mr. Mime, Tauros en Farfetch’d krijgen. Daarbij maakt het niet uit waar de eieren vandaan komen; alle gifts kunnen eieren met alle regionale wezens bevatten. Dit is mogelijk tot het einde van deze maand. Met andere woorden: Niantic zet de deuren open om álle 151 Pokémon uit Pokémon Red, Blue en Yellow te verkrijgen!

Mocht je niet kunnen wachten op al deze goedheid, kun je natuurlijk nog bezig gaan met de recent toegevoegde quest voor de mythische Celebi. Mocht je je zorgen maken dat je de enige zou zijn die het spel nog speelt: Pokémon GO is nog altijd de meest gespeelde AR-game en brengt nog altijd bakken met geld op.

Ongetwijfeld krijgt Pokémon GO ook nieuwe content in de donkere maanden van het jaar, dus houd Gamersnet in de gaten voor het laatste nieuws!

 1.   
  LightFasher's avatar

  Zitten leuke dingen tussen, maar ook veel herhaling van zetten helaas.

 2.   
  MikeGevers's avatar

  @LightFasher: Ik vind het inderdaad ook tijd voor iets écht nieuws. Veel mensen hebben via het ruilsysteem al alle regionale Pokémon, dus ik snap dat het voor hen eigenlijk best wel saai is. Ik moet zelf alleen Tauros nog van de eerste generatie, dus ik ga flink wat keren 7 kilometer lopen.

 3.   
  someone else's avatar

  tja beter dan Regi’s, maar heb al 8 Mewtwo’s. niet echt een bonus voor de hardcore spelers