Kostbare Doubloons in Sea of Thieves niet langer tijdelijk verkrijgbaar


Met elke nieuwe week komen de dames en heren van Rare natuurlijk ook weer op de proppen met een Developer Update. Een wekelijkse bespreking van waar de ontwikkelstudio achter Sea of Thieves zoal mee bezig is, en wat spelers (binnenkort) kunnen verwachten. En deze week staat men vooral te popelen rondom het verval van een tijdsgebonden beloning; de Bilge Rat Doubloons.

Toen enkele tijd geleden de zogenaamde Bilge Rat Adventures hun intrede deden tot de Sea of Thieves, nam de compagnie ook een tweede vorm van valuta mee; Doubloons. Door speciale opdrachten te voltooien waren de dukaten te verdienen, maar wél altijd gebonden aan een bepaalde speelperiode, vaak beperkt tot één enkel weekje.

In de meest recente Developer Update van Sea of Thieves verklaart Executive Producer Joe Neate dat de Doubloons voortaan permanent te verdienen zullen zijn. Alle nieuwe uitdagingen en opdrachten die binnenkomen, blijven bestaan én van beloning voorzien.

Dat wil echter niet zeggen dat de Doubloons compleet hun tijdgebonden imago verliezen. De producten die je op hun beurt weer koopt met het nieuwe geld, blijven immers wél komen en gaan met verschillende unieke spelperiodes.

Ondertussen bereiden Rare en Sea of Thieves-spelers zich voor op de volgende echt ingrijpende verandering: Forsaken Shores. Deze introduceert een compleet nieuwe regio, de implementatie van unieke roeibootjes en de zogenaamde Cargo Runs als compleet nieuwe manier om geld te verdienen op de digitale zeeën. Deze treedt 19 september tot de game.

Sea of Thieves verscheen 20 maart op Xbox One en Windows 10 (inclusief Play Anywhere-functionaliteiten) en werd met enige scepsis ontvangen. Sindsdien is Rare hard aan de bak om de game te verbeteren en te vergroten. Meer weten over hun plannen op korte en lange termijn? Lees en beluister ook ons interview met Rare, over de toekomst van Sea of Thieves…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren