FIFA 19 laat de kans zien op waardevolle items in FUT

De controverse groeit al een tijdje omtrent de FIFA Ultimate Team-kaartjes die je in de FIFA-games kunt aanschaffen. De Kansspelautoriteit heeft haar pijlen hoogstwaarschijnlijk gericht op de game, omdat er behoorlijk gehandeld wordt in de digitale voetballers online. Electronic Arts voelt de bui al hangen, nu ook andere landen beginnen met onderzoeken naar de gok-gevoeligheid van onder andere FIFA. Om dit voor te zijn heeft Vice President van EA Daryl Holt naar buiten gebracht dat de kans op verschillende items zal worden weergegeven vanaf FIFA 19.

For Ultimate Team, when you buy a pack you know what you are getting. You are getting a certain number of assets that are guaranteed – and we’re going to start to do pack odds disclosures that’ll show you the odds of what you might get.
Wat je precies aan informatie krijgt is nog niet bekend. De kleuren zullen waarschijnlijk aangeven dat de kans op een topspeler groot is en deze pakjes zullen ongetwijfeld duurder zijn.


Holt blijft bij het standpunt dat FIFA Ultimate Team geen manier van gokken is.

Onze Marcel ging tijdens de E3 aan de slag met FIFA 19 en zijn bevindingen zijn te lezen in de FIFA 19 preview.

 1.   
  007Nightfire's avatar

  Toch mooi dat ze er iets mee doen, in plaats van de functionaliteit simpel voor bepaalde landen te blokkeren. Uiteindelijk hadden ze dat vooraf moeten bedenken, maar goed, beter laat dan nooit.

 2.   
  RLXTR's avatar

  Misschien wordt het dan een beetje zoals in MyClub in PES. Dat je vooraf het percentage kans op spelers van een bepaalde rating ziet.

 3.   
  Avalius's avatar

  Zullen ze dynamic pack weight dan ook bekend maken? Iedereen weet dat ea aanpassingen doet tijdens events. Ik zet er voor mezelf wel een maximum op van 15€ per maand.. Ik kan begrijpen dat sommige mensen geen limiet kunnen stellen. Speel het ook dagelijks dus ik vind het nog ok.