Premières zijn nieuwste functie op Twitch; vergroot focus op niet-livestreams

Hoewel gamers Twitch vooral kennen als dé plek om livestreams van spellen mee te pikken, ambieert Twitch zelf een bredere focus voor de website. Met ingang van vandaag kunnen livestreamers en andere content creators meer doen met hun (niet live uitgezonden) videomateriaal.

Op TwitchCon werden de zogenaamde Premières al onthuld, maar vanaf nu is deze feature ook vrij te gebruiken voor Twitch-kanaaleigenaren. Door geüploade video’s vooraf klaar te zetten, kan een publieke Première geactiveerd worden. Volgers van het kanaal worden dan genotificeerd, zodat iedereen gezamenlijk en in groepsverband kan genieten van een nieuwe video.

Deze interactieve Première-mogelijkheid doet enigszins denken aan de zogenaamde Vodcasts op Twitch, al kan het nu ook gaan om video’s die voor het eerst online verschijnen, zonder ooit live te zijn geweest.


Om kijkers te duiden in wát precies een live-uitzending, Première of herhaling is, zal Twitch nieuwe labels onder het video-venster implementeren. Deze dienen volgers en passanten snel op de hoogte te stellen van het soort content wat er bekeken wordt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een kijker van een ‘oude’ video denkt dat hij of zij naar een directe feed kijkt.

Meer weten over de nieuwe en interactieve stand van zaken met Twitch’ laatste update? Lees dan vooral het officiële blog van Twitch Nederland, met meer duiding over wát Premières en andere nieuwe features precies voor kijkers (en content creators) betekenen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren