AOC kondigt drie nieuwe betaalbare Full HD gaming-monitoren aan

In de markt voor een nieuwe en snel verversende monitor? De gestaag groeiende fabrikant AOC doet een poging op je portemonnee. Of, in ieder geval, een deel daarvan. Binnen AOC’s gaming-reeks is een nieuwe G90-serie aangekondigd, voorlopig bestaande uit drie 1080p-monitoren. Specifiek gericht op de gamer, maar niet zonder overdreven duur te worden.

AOC’s nieuwe G2590PX, G2790PX (beide 144 Hz verversing) en G2590VXQ (tot 75 Hz) zijn stuk voor stuk AMD FreeSync-monitoren met 1 milliseconde responstijd. Alle drie modellen beschikken over reeds bekende technologieën voor de fabrikant, waaronder Low Input Lag, Low Blue Light Mode en Shadow Control functionaliteiten.


Hoewel de G90-modellen geen onderdeel vormen van AOC’s core gamer dochtermerk, AGON, lijken ze met dergelijke features en snelle verversing toch aardig op de spellenspeler gericht. Bovendien moet ook een versimpeld en aan drie zijden edgeless design (met wederom zwart-rode accenten) goed op het bureau van de gamer kunnen prijken.

Het grootste en meteen duurste model, de AOC G2790PX, ligt vanaf deze maand al in de schappen. Voor 349 euro haal je het 27″ grote scherm in huis, terwijl de iets subtielere edities tot volgend jaar moeten wachten. De ietwat minder vooruitstrevende G2590VXQ (à 179 euro) verschijnt in januari, gevolgd door de G2590PX (voor 279 euro) in februari.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren