AOC toont nieuwe ultra-brede gaming-monitoren op IEM Katowice 2018

Dit weekend zal voor veel eSports beminnende gamers in het teken staan van de Intel Extreme Masters (IEM) toernooien, die 24 en 25 februari aftrappen in Katowice. Het populaire game-evenement te Polen is een jaarlijkse verschijning, waarin veel internationale teams én hardware-boeren hun beste beentje voorzetten. Zo ook monitorfabrikant AOC — en dan met name diens dochtervaandel AGON — die tijdens het evenement wederom een nieuw model uit de doeken zullen doen.

Hoewel AOC geen officiële sponsor van de wedstrijden is, zal de aangelegen beursvloer wel het podium vormen voor de onthulling van de nieuwe AOC AG3562UCG6 Black Edition (die wederom heerlijk van de tong rolt). Deze speciale uitvoering van een eerder uitgerold model betreft een 35 inch groot MVA-paneel, 120 Hertz verversingsratio en de zogenaamde UWQHD-resolutie van 3440 bij 1440 pixels. Ultra-breed dus, maar bovendien ook voorzien van een subtiele buiging in het scherm.


Saillant verschil met de ‘originele’ AG3562UCG6 is dat deze Black Edition twintig meer frames per seconde uitrolt, terwijl de metalen voetstandaard nu in stijlvol zwart wordt geleverd. Hoeveel die nieuwigheden uiteindelijk bijdragen aan de oorspronkelijke richtprijs à 899 euro, is nog onbekend.

Naast enige vernieuwingen en aanpassingen is het ultra-brede en luxe scherm ook voorzien van vaste verschijningen in AOC’s AGON-serie. Een inklapbare headsethouder aan de rechterzijde, mogelijkheid tot AOC’s eigen Shadow Control-technologie en ondersteuning voor NVIDIA G-Sync welteverstaan.

Het nieuwe scherm zal voor bezoekers van de Poolse beursvloer te testen zijn op 24 en 25 februari, gevolgd door beursdagen op 2 tot 6 maart. Daarna zal het wederom even stil blijven rondom de verschijning voor de monitor, gezien de beschikbaarheid in de (web)winkel pas rond mei 2018 verwacht wordt.

 1.   
  mmx's avatar

  Mooi maar is het wel handig als je er vlak voor zit ?

 2.   
  Tom's avatar

  Dat curved vind ik juist ontzettend fijn bij grotere/bredere schermen, juist als je er goed voor zit. In het geval van dit soort flinke monitoren voelt dat toch net iets natuurlijk, en bijna alsof je iets meer ín de actie zit. Daarover heb ik al eerder geschreven en verteld met bijvoorbeeld de Samsung CHG70 review.

  Niet echt een enorm ingrijpend voordeel of wat dan ook, maar het kan in sommige games/films wel bijzonder prettig uitpakken.