Review: AOC Q27T1 monitor

Tijd om weer aan de slag te gaan met een nieuw beeldscherm op Gamersnet.nl. Een vreemde eend in de bijt, want de AOC Q27T1 is eigenlijk helemaal geen scherm dat gericht is op de gamer. Dat is vooral te merken aan de beeldverversing van 75hz. Fanatieke gamers die houden van shooters kunnen hier misschien niet mee uit de voeten, maar dat betekent niet dat de Q27T1 helemaal niets te bieden heeft. Mocht je het scherm gebruiken voor simpele games en werk, dan haal je met deze monitor een sieraad voor je werkkamer in huis.

Ik heb een Porsche in huis!

Het is vooral het uiterlijk van de Q27T1 waarmee AOC wil opvallen en dat is helemaal geen overbodige luxe. De meeste beeldschermen zijn qua uiterlijk niet veel meer dan een plastic omhulsel voor het daadwerkelijke scherm. Als je houdt van strak en stijlvol, dan is dit beeldscherm een hele bijzondere ervaring. AOC heeft de samenwerking opgezocht met de designers van F.A. Porsche en dat is werkelijk aan alles te zien. Daarbij is de voet van het scherm het meest opvallend; een metalen asymmetrische voet die op geen enkel bureau misstaat.

Geen randen

Ook aan het kabelmanagement is gedacht. Naast de voeding kun je twee HDMI-kabels (1.2), een DisplayPort en een headset kwijt en dat alles wordt prachtig weggewerkt middels een klepje. Het scherm zelf is 27 inch (68 cm), maar kent geen randen. De glazen plaat omvat het gehele scherm, behalve de onderkant, waar ruimte is voor de bedieningsknoppen. Hier kun je een aantal dingen aanpassen; onder andere het contrast en de helderheid, maar er zijn geen gamespecifieke opties te bekennen. Wel zijn er opties aanwezig voor het warmer maken van het scherm en ook voor de avonduren kun je het scherm aanpassen, zodat je met relatief rustige ogen naar bed kunt. De kleuren van het scherm zijn rijk en scoren een dikke voldoende. Met een maximale resolutie van 2560 x 1440 voldoet de Q27T1 aan de behoeftes van deze tijd.

Conclusie

De AOC Q27T1 is een prachtig beeldscherm en in feite een sieraad voor elke werkkamer. Het is geen gaming monitor, maar met een grootte van 27 inch en een resolutie van 2560 x 1440 wel een scherm waar je uren achter kunt werken. Dat deze monitor geen randen heeft is een hele bijzondere ervaring en de metalen voet maakt het geheel in stijl af. Het meest indrukwekkende is misschien nog wel de prijs, want voor ongeveer 300,- haal je een scherm in huis met het design van een Porsche. Mocht je willen gaan voor een beeldscherm dat in geen enkel interieur missstaat, dan zit je met de AOC Q27T1 helemaal goed.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren