Nieuwe V2-serie monitoren van AOC levert betaalbaar beeld voor de gamer

Het Taiwanese AOC doet een “tweede poging” om de casual gamer tegemoet te komen met een betaalbare monitor. De nieuwe reeks V2-monitoren van AOC bestaat uit een drietal 1080p-monitoren die budgetvriendelijk overkomen, maar alsnog beschikken over wat toespitsing op games. En dat in een wel erg slank design, zonder enige vorm van overdreven uiterlijk.

De 22V2Q, 24V2Q en 27V2Q laten zich onderscheiden in hun drie beeldgroottes (grofweg gelijk aan hun verschillende modelnummer in inches) en kosten respectievelijk 139 euro, 149 euro en 209 euro. Elk van de modellen beschikt over een DisplayPort en HDMI-kabel, wordt aangedreven door een 60 Hertz IPS-paneel en valt onder drie jaar garantie.


Voor de gamer is met name de aanwezigheid van AMD FreeSync interessant. Deze synchroniseert de beeldverversing van de monitor met die van je (AMD-)videokaart, zodat screen tearing en andere nare beeldproblemen uitgesloten worden. Daartegenover staat wél weer een responstijd van 5 milliseconde; aanzienlijk trager dan die van de duurdere gaming monitoren van AOC.

AOC’s nieuwe V2-lijn aan monitoren moet in juli alweer lanceren, waarna de schermen verkrijgbaar zullen zijn bij verscheidene (online) retailers.

Meer weten over hoe AOC-monitoren zoal presteren voor de gamer? Op de redactie van GamersNET waren we prima te spreken over de kwaliteiten van AOC’s game-gerichte AGON-lijn, waarvan akte in onze AOC AGON AG251FZ review en AOC AGON AG21QX.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren