Nintendo Switch brengt flink geld in het laatje voor NVIDIA

De Nintendo Switch legt chipfabrikant NVIDIA geen windeieren, zo blijkt uit een financieel rapport dat NVIDIA verspreidde. Doordat Nintendo’s nieuwe ‘hybride console’ voornamelijk draait op de NVIDIA Tegra-processor, kan de makelij van de chipsets meegenieten van de populariteit. De Switch bleek eerder al aardig in trek, en dat heeft op zijn beurt de omzet van NVIDIA ook weer aardig opgedreven.

Specifieke cijfers van NVIDIA’s nieuwgewonnen winst worden niet gedeeld, maar het rapport laat duidelijk weten dat een deel van de verdubbelde omzet afkomstig is vanuit de verkoop van Tegra-processors aan Nintendo:

Tegra processor business revenue, which included gaming development platforms and services, was $332 million, up 108 percent from a year ago and up 29 percent sequentially. Tegra business revenue includes SOC modules for Nintendo Switch.
De Switch is niet het enige apparaat dat zich voornamelijk aan laat voeren door NVIDIA’s nieuwe technologie. Ook de eigen NVIDIA SHIELD TV zet de grafische chip op kundige wijze in om games te renderen. Dat terwijl de processor nog altijd een compact component blijft.

Hoewel de Nintendo Switch een aardige launchperiode kende, is het nu noodgedwongen wat stiller rondom het apparaat. Deze zomer moeten first-party titels als Splatoon 2 en ARMS de verkoop weer wat opvoeren, terwijl eind dit jaar het veelbelovende Super Mario Odyssey de nieuwe killer app voor de console moet worden.

  1.   
    Thijs.'s avatar

    Goed voor Nvidia dat ze dikke winst maken. Hopelijk steken ze wat geld in ontwikkeling van nieuwe GPU’s. De houdige 10×0 serie is prima maar het is nog niet zorgeloos gamen op 4k.