NVIDIA teaset iets “Super” op komst

Zonder enige context whatsoever onthult NVIDIA vandaag een teaser voor iets nieuws. Iets “Super”, zoals de hardware-fabrikant het zelf stelt. Wát het precies is, daar blijkt niemand een grip op te hebben.

NVIDIA deed een teasende video uit de doeken, maar ook die lijkt weinig speculatiemateriaal te bieden. Slechts een strakke render van het woord “Super” zelf is te zien:

Mogelijk gaat het om een nieuwe doorbraak in de huidige reeks NVIDIA GeForce-videokaarten. Zo doen er al langer geruchten de ronde over opgepompte, nieuwe versies van de NVIDIA GeForce RTX-generatie. Daarbij ging eerder geroezemoes al over Turing-kaarten die hun geheugensnelheid verhogen naar 16Gbps (van de nu behaalde 14Gbps) of nieuwe GPU’s die gebouwd worden op 7 nanometer grootte, in plaats van de 12 nanometer chips waar nu mee gewerkt wordt.

Beide verbeteringen van NVIDIA’s huidige aanbod zouden een direct antwoord moeten zijn op de specificaties waarmee concurrent AMD nu pronkt, al heeft NVIDIA tot dusver nog geen officiële respons gegeven op de twee geruchten.

Anderzijds zou de “Super” teaser van NVIDIA ook om iets compleet ander kunnen gaan. Misschien heten nieuwe(re) Titan-modellen in deze generatie voortaan wel “Super”, of gaat de term over iets compleet buiten NVIDIA’s activiteiten rondom videokaarten. Alles kan, vooral met een compleet gebrek aan context.

Wat het ook is; Gamersnet houdt het in de gaten. Deze teaser krijgt ongetwijfeld nog een staartje…

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren