AOC en Studio F.A. Porsche ontwerpen samen nieuwe designmonitoren

Wie een beetje een mooie monitor wil, moet vaak uitpakken met de duurdere modellen. Taiwanese hardware-fabrikant AOC gooit het over een andere boeg en creëerde, hand in hand met designbureau Studio F.A. Porsche, een nieuwe lijn aan strakke beeldschermen. De AOC PDS241 en PDS271 zijn twee nieuwe designmonitoren, die op de kop gaan voor respectievelijk 219 en 299 euro.

Zoals de modelnaam doet vermoeden, is de PDS241 ter grootte van 24 inch en de PDS271 een goede 27 inch. Beide schermen hebben een resolutie van 1920×1080 pixels met een verversingsratio van 60 Hertz, met daarachter een AH-IPS paneel voor aardige contrastwaarde. De dynamisch contrastratio kan oplopen tot 50M:1, wat zelfs voor IPS-standaarden nog aardig hoog gegrepen is.


Waar de Oostenrijkse designstudio van Ferdinand Alexander Porsche van pas komt, is vooral het uiterlijke ontwerp van de monitoren. Het beeldscherm is aan drie zijden haast ‘edgeless’ en in zijn totaal slechts 5.2 millimeter dik (!), terwijl de voet van de monitor juist opvallend gevormd kon worden. Uit de voet komen vervolgens de twee poorten die het beeldscherm nodig heeft, respectievelijk een krachtbron en een HDMI-aansluiting.

Meer weten over zowel de AOC PDS241 of AOC PDS271? Alle informatie is te vinden op de officiële AOC website. De twee monitoren moeten in juni dit jaar nog gelanceerd worden.

 1.   
  Neolite's avatar

  Mooie designschermen! Full HD met 60hz is toch wel een minimum tegenwoordig hoor, voor een exclusief product mag er wat mij betreft ook wel extra aandacht voor de specificaties. Heb je ook iets meer marge voor het design in verhouding tot de prijs.

 2.   
  Tom's avatar

  Ik vond dit oprecht een schappelijke prijs voor een designmonitor, al blijven de specs wel enigszins oppervlakkig. Naast het AH-IPS paneel met hoge contrastratio, is het allemaal net on-par. Alleen HDMI als input en niet bijzonder veel ‘nieuwe’ features doen een beetje af aan de appeal.

  Then again, dat design is wel erg sexy.