Twitch lanceert eigen Desktop App; doet verdomd veel denken aan Discord

Na Curse, TeamSpeak en de toegenomen populariteit van Discord, was het niet lang meer wachten voordat streamplatform Twitch zelf ook op de proppen kwam met een applicatie voor tekst- en voicechat. Sinds kort is de Twitch Desktop App een feit.

Wie verwacht dat de Twitch Desktop App een los programma is om gaming livestreams mee te begluren, zit dan ook volledig fout. Deze nieuwe applicatie is erop uit om streamers en gamers meer aan elkaar te verbinden. Niet ongelijk Discord kunnen grote kanalen (gratis) hun eigen servers opstarten, waar vanuit gechat, gedeeld en met elkaar gebeld kan worden. Overduidelijk een voortzetting van Twitch’ plan om het platform socialer te maken, maar klaarblijkelijk ook om wat klandizie van andere communicatieservices af te snoepen.


Gebruikers van Discord of bijvoorbeeld Curse zullen merken dat er visueel en technisch gezien veel overeenkomsten zijn tussen de communicatieprogramma’s. Van de ordening van tekstkanalen, tot het delen van GIF-afbeeldingen en integraties met Twitch-streams zelf. Het verschilt bijzonder weinig. De Twitch Desktop App definieert zichzelf enigszins aan de hand van het opgooien van interactieve peilingen en give-aways, direct vanuit het kanaal.

En ja: ook wij van GamersNET hebben tegenwoordig een poging gedaan tot onze eigen GamersNET Twitch Server. Kom eens langs om de vers gelanceerde service uit te proberen met ons, of laat van je horen hoe je denkt over dit nieuwgevonden scala van verschillende communicatie-apps. Bijvoorbeeld ook met zo’n handige Twitch-peiling.

 1.   
  CHILLOZZ's avatar

  misschien zijn we dan eindelijk eens af van… A. is beter dan B.

  Beter nog alles gewoon weg en 1 bepaalde service hebben. Das voor iedereen gelijk.
  het is nooit verkeerd om positieve nieuwe verbeteringen te hebben.

 2.   
  Tom's avatar

  Wel erg snel om dit meteen als de superieure service te verkiezen. Geloof me, ik ben ook liefhebber van alles netjes op één plek, maar Twitch moet zich eerst wel even zien te bewijzen qua stabiliteit en kwaliteit als het aankomt op de tekst- en voicechats.

 3.   
  mheiden21's avatar

  Moet toch wel zeggen dat ik op dit moment Discord verkies boven Twitch met als hoofdreden dat de Discord app niet moeilijk doet op de Lollipop versie van Android. En was niet echt van plan om een nieuw apparaat aan te schaffen voor een app die selectief is qua android versie.