Twitch breekt record; piekt drie dagen meer dan 1,5 miljoen kijkers

Streamservice Twitch is goed op dreef. Naast een breed scala aan games en andere opmerkelijke live-content, weet de website ook zijn eigen kijkersgrenzen te verleggen. Voor maar liefst drie achtereenvolgende dagen piekte het totale aantal afnemers van livestreams boven de anderhalf miljoen.


De pieken werden gemeten rond zeven uur ’s avonds, Nederlandse tijd. Slechts een gebruikelijk middaguur voor de Amerikanen. Niet geheel verrassend heeft het nieuwe record iets van doen met een gigantisch eSports-evenement. Ruim 600.000 kijkers stroomden af naar livestreams van Counter Strike: Global Offensive, waar onder meer een kampioenschap van de ESL uitgezonden werd.

Opmerkelijk is wel dat de op één na meest bekeken game niet een van de ‘usual suspects’ was. Geen Overwatch, geen League of Legends, maar Resident Evil 7: Biohazard. De nieuwe horrorgame van Capcom was zojuist verschenen en bleek duidelijk in trek om live gespeeld en gezien te worden. De nieuwe Resident Evil trok ruim 170.000 kijkers naar Twitch toe.

Ben je zelf nog niet bekend met Twitch of snap je sowieso niet waarom mensen naar games kijken, in plaats van ze zelf te spelen? Je bent altijd welkom op ons eigen GamersNET Twitch-kanaal. Vier livestreams in de week, en gezelligheid staat altijd voorop. Al hoef je van ons niet te verwachten dat we eSports-achtige vaardigheden (of kijkersaantallen) binnenhalen…

 1.   
  Mark89NL's avatar

  Dat merkte ik gister ook erg heel Resident Evil 7 streams waren er ineens in de avond.

 2.   
  Tom's avatar

  Interesse naar nieuwe games + horrorspel met mogelijk jump-scares voor de streamer. Ik begrijp wel waarom een boel publiek die kant op stroomt.

 3.   
  Mark89NL's avatar

  Nou Tom ik heb wel 2x geschreeuwd als wijf dus ik raad de game zeker aan behalve als je Daniel de Zwart heet dan raad ik hem niet aan.

 4.   
  Kroelbeertje's avatar

  Okeeeee