Twitch maakt hosten van andere kanalen volautomatisch

Na toevoegingen als Clips en Social Eating komt Twitch op de proppen met wederom een nieuwe feature voor de streamservice. Aan de hand van de nieuwe ‘Auto Hosting’-instellingen wordt het makkelijker je kanaal te vullen met andermans content die je door wil plaatsen.


Twitch-gebruikers kunnen nu lijsten maken met kanalen die ze willen Auto Hosten. Zijn de gebruikers zelf niet uit aan het zenden, dan verschijnt er een livestream van één van de gekozen kanalen automatisch op zijn of haar pagina. Perfect voor eSport-teams om elkaar beter te binden, maar uiteraard ook uiterst handig om kleinere broadcasters een duwtje in de rug te geven op je eigen kanaal.

De nieuwe Auto Hosting feature is momenteel nog in een open beta, maar lijkt al aardig uitgedost qua instellingen. Gebruikers kunnen de handmatig feature aan of uitzetten, zelf een lijst van livestreamers cureren en vervolgens bepalen of die compleet willekeurig verschijnen op het kanaal, of op een vaste volgorde. Twitch kan hierbij automatisch soortgelijke kanalen erbij zoeken of het compleet overlaten aan de gebruiker in kwestie.

Mocht je deze nieuwigheid zelf uit willen testen: iedereen is welkom om het GamersNET Twitch-kanaal een plekje in je Auto Hosting lijst te gunnen. Gisteravond hebben we succesvol de 2.000 volgers op Twitch behaald, maar we hopen natuurlijk dat we door mogen groeien. Meer volk is meer vreugd, en misschien meer livestreams namens GamersNET. No pressure.

  1.   
    Downzilla's avatar

    Dus uiteindelijk krijg je in twitch een soort tv-zenders die allemaal verschillende programma’s uitzenden?

  2.   
    Mark89NL's avatar

    Jullie komen er zeker in

  3.   
    Thijs.'s avatar

    Erg handig dit. Zal eens tijd worden.