Geen extra games voor Mini NES

Deze week onthulde Nintendo de Classic Nintendo Mini, een miniatuurvariant van de NES waarop 30 klassiekers geïnstalleerd staan. Deze 30 games zouden je wel even zoet moeten houden en dat is maar goed ook, want eens je uitgespeeld hoef je geen nieuwe avonturen te verwachten.

Nintendo heeft tegenover Kotaku bevestigd dat er geen extra games voor de Mini NES zullen verschijnen. Het apparaat beschikt namelijk niet over een internetverbinding of aansluiting voor extern geheugen:

The console is a standalone device, so it cannot connect to the internet or any external storage devices. The game line-up was chosen to provide a diverse mix of popular and recognisable NES games that appeal to a wide variety of players. Everyone should be able to find multiple games to enjoy.
Nintendo meldde tevens dat de klep op de bovenkant enkel voor de sier is en en niet open kan. Het is daardoor niet mogelijk om originele NES-cartridges in het apparaat te stoppen. Toen Kotaku vroeg of Nintendo plannen heeft voor een miniatuurvariant van de SNES of N64, meldde het bedrijf dat het op dit vlak “momenteel niets te onthullen heeft”.

De Classic Nintendo Mini verschijnt op 11 november en kost 69,99 euro.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik vind de prijs zeer netjes, zeker als ik kijk hoeveel nu een oude NES game kost… ligt eraan waar je ook zoekt natuurlijk.

  Zeer jammer ook dat Contra of Duck Hunt–(met meegeleverde zapper) er niet bij zat in het pakket.

 2.   
  mmx's avatar

  Voor zes tientjes vind ik prima dat is echt een hebbeding 🙂

 3.   
  tijn80's avatar

  …momenteel niets te onthullen heeft

  Tuurlijk zijn er plannen. Maar eerst even kijken hoeveel animo voor de NES is, voordat we aan de SNES of N64 beginnen.

 4.   
  AtomicDogg's avatar

  Ik verwachte dit al.

 5.   
  Gabbersouth's avatar

  nintendo classic mini haha klinkt heel vet de nes was het begin van mn game tijd

 6.   
  Neros's avatar

  mijn eerste console herbeleven, wie wil dat nu niet? 🙂 We worden oud….