Fast Forward: Big Game

Het einde van het jaar nadert en daarmee dus ook het begin van een nieuw jaar, vol met nieuwe films. Hoog tijd voor ons dus om vooruit te blikken op de belangrijkste releases van het jaar 2015. Dit doen we met een reeks artikelen genaamd Fast Forwards waarin we kijken naar wat we al van de film weten en laten we de MoviesNET Thermometer bepalen of de film Hot or Not is.

Regisseur Jalmari Helander
Jalmari Helander is een Finse regisseur die in 2003 doorbrak met zijn korte film Rare Exports Inc. Met deze film won de Fin een aantal internationale awards. Rare Exports Inc. gaat over een klein jongetje en zijn vader die in een besneeuwd berggebied wonen. Nadat arbeiders een bergtop opblazen, wordt het graf gevonden van de kerstman. Niet dé kerstman zoals wij hem nu kennen, maar het demonische wezen dat volgens de verhalen kinderen vermoordde en opat. Twee jaar later, in 2005, bracht Helander een vervolg uit (Rare Exports Inc. Safety Instructions) en in 2010 volgde de lange versie van de film die Rare Exports heet.

Afgelopen jaar was de nieuwste film van Jalmari Helander, Big Game, te zien tijdens het 2014 Toronto International Film Festival. Alhoewel een actie/avonturenfilm geen voor de hand liggend genre is wat doorgaans tijdens dit festival vertoond wordt, werd de film bijzonder goed ontvangen.

Het verhaal
Big Game gaat over de niet al te populaire president van Amerika, die gespeeld wordt door Samuel L. Jackson. Tijdens een vlucht in de Airforce One wordt het toestel door terroristen uit de lucht geschoten. De president overleeft de aanslag, maar komt terecht in een onbewoond berggebied. Op dat moment begint de jonge Oskari (gespeeld door Onni Tommila) net met een ritueel om zich te bewijzen als man en jager. Hij verblijft in zijn eentje in het gebied om aan zijn omgeving te tonen dat hij zichzelf kan redden. Oskari vindt de president waarna een lange en spannende reis volgt om de leider in veiligheid te brengen.


De verwachting
Volgens de recensenten die bij de première aanwezig waren van Big Game in Toronto is de film een grappige en goede film met comicbook-achtige actiescènes en doet denken aan avonturenfilms uit de jaren ’80 en ’90. Ook de locatie van de film lijkt ons meer dan de moeite waard, daarnaast won regisseur al eerder een award voor beste cinematografie wat dus veelbelovend is. Ook stelt Samuel L. Jackson nooit teleur in komische films dus wij denken dat Big Game best wel eens een hele vermakelijke familiefilm zou kunnen gaan worden. Big Game zal vanaf 7 mei in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren