Nieuwe preview: The Judge


Volgende week verschijnt er een nieuwe film van niemand minder dan Robert Downey Jr. in de bioscoop, en nee, het is geen Iron Man of Avengers. We hebben het hier uiteraard over The Judge, een op het oog pakkende drama-film met een sterrencast. Wij blikken in deze preview vooruit op de release van de film en vertellen je wat je van de film kunt verwachten.

Het verhaal
The Judge verteld het verhaal van advocaat Hank Palmer, gespeeld door Robert Downey Jr., die flink ruzie met zijn aan Alzheimer lijdende vader Joseph lijkt te hebben. Wanneer Joseph Palmer (Robert Duvall) verdacht wordt van moord kan Hank bijna niet anders dan terugkeren naar zijn ouderlijk huis in Carlinville om de waarheid boven tafel te krijgen.

De acteurs
Hoewel The Judge op papier dan een kleinere productie mag zijn is dat niet te zien aan de cast van de film. De grootste rollen zijn zoals eerder beschreven weggelegd voor Robert Downey Jr. en Robert Duvall. Maar ook Billy Bob Thornton (Eagle Eye), Vera Farmiga (Source Code) en Jeremy Strong (Zero Dark Thirty) zullen hun opwachting gaan maken.

Warner Bros. heeft echter niet van begin af aan alle hierboven genoemde acteurs op het oog gehad. Zo was bijvoorbeeld de rol van vader Joseph Palmer in een eerder stadium weggelegd voor niemand minder dan Jack Nicholson. De acteur acteur bedankte begin 2013 echter vriendelijk voor de rol en zijn vervanger, Robert Duvall werd niet lang daarna aangetrokken.


De verwachting
Aan de cast zal het zeker niet gaan liggen bij The Judge. De vraag is echter hoe goed de relatie tussen vader Joseph en zoon Hank neergezet gaat worden. We verwachten dat dit als rode draad door de film zal lopen en een flinke invloed zal hebben op de meesleep-factor. Hopelijk is er een fantastische chemie tussen de twee, en maken de twee elkaar filnk het leven zuur straks.

Een blockbuster van het grootste formaat zal The Judge natuurlijk niet worden, maar met die doelstelling is de film dan ook niet gemaakt. Wel verwacht ik volgende week een zeer meeslepend drama dat de twee uur en twintig minuten die de film duurt als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Weet Hank zijn vader uiteindelijk vrijspraak in de zaak te bezorgen?

Klik hier om de preview van de film te lezen, of kom later vandaag terug voor de recensie van de film.

The Judge is vanaf 16 oktober te zien in de bioscoop.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren