Unboxing: ROCCAT Vulcan 120 AIMO

Van onze vriendelijke Oosterburen komt nu de Vulcan 120 AIMO, het eerste volledig eigen mechanische toetsenbord van ROCCAT. Onze Tom is al langer fan van wat de Duitsers qua keyboards neerzetten, maar nu maken ze voor het eerst ook hun eigen “Titan” schakelaar.

Hoe typt het, hoe oogt en het en hoe is het allemaal verpakt? In deze eerste unboxing maken we alvast kennis met ROCCAT’s nieuwe toetsenbord van ongeveer 159,99 euro…

 1.   
  mmx's avatar

  Mooi keyboard maar voor ik ermee doe vind ik het prijzig .

 2.   
  CHILLOZZ's avatar

  vind t ook pittig geprijsd.

  maar opzich wel mooi design. Die open plankies vind ik persoonlijk wel stukken mooier. En makkelijk schoon te houden..en met name savonds zie je ook wat meer van de verlichting.. Al zou dat nog meer zijn als de baseplate wit geweest was… Maar dan heb je alsnog iets wat snel vies word….. wit kan heel mooi zijn maar is zoooooooo onpraktisch… tenzij je smetvrees hebt en voor elke scheet er een doekje over haalt.

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mmx & @CHILLOZZ: Ik denk dat 160 euro echt niet zo uitbundig is voor een stevig mechanisch toetsenbord met nota bene compleet eigen switches. Kost niet niks om die te (laten) maken, natuurlijk.

  Corsairs eigen flagship keyboard was oorspronkelijk gericht op 210 euro (speciale Cherry MX schakelaars), ASUS had er eentje van 240 (met “doodnormale” Cherry MX) en Razer verkoopt de Huntsman Elite tegenwoordig ook voor 210 (eigen opto-mechanische switches).

  Een goed, mechanisch toetsenbord moet nu eenmaal wat kosten, maar je moet ook bedenken dat die krengen dan zeker een jaar of vijf (of zelfs veel langer) mee kunnen gaan. Wat dat betreft denk ik dat ROCCAT qua prijs nog best schappelijk insteekt.

 4.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: Ik gebruik nog steeds een keyboard uit 1998 en het werkt nog steeds is een Logitech .

 5.   
  CHILLOZZ's avatar

  @mmx:

  ahhh je hebt een logisch….tech hahahaha 😉

 6.   
  mmx's avatar

  @CHILLOZZ: juist dat ding is al vintage .misschien verkoop ik hem wel voor een paar honderd euro hahahaha.