Ook ROCCAT komt met 7.1-headset mét RGB-verlichting; de ROCCAT Khan AIMO

Het landschap de randapparatuur voor de gamer wordt overspoeld met legio vaste steekwoorden. Voor de headsets geldt vooral dat (virtueel) 7.1-geluid en meer en meer focus op RGB-verlichting de hoofdnoot voeren. De Duitsers van ROCCAT onderstrepen dat als feit, door nu ook zelf een eigen koptelefoon in die niche te lanceren: de ROCCAT Khan AIMO.

Was ROCCAT voorheen nog vooral bekend van enigszins back-to-basic insteek (waarvan de ROCCAT Kave XTD akte was), gaat de Duitse fabrikant nu ook overstag met de spreekwoordelijke toeters en bellen. De Khan AIMO ondersteunt virtueel surround-geluid over een USB-aansluiting en schittert in 16.8 miljoen verschillende kleurtjes in vier verschillende lichtzones. Dat laatste wordt, niet geheel verrassend, opgepakt met ROCCAT’s eigen AIMO-software.


De geluidskwaliteit van de ingebouwde 50 millimeter luidsprekers moet aangestuurd worden door een 24-bit 96KHz DAC, ingebouwd in de koptelefoon zelf. Daarmee is de headset de eerste game-gerichte koptelefoon die het Hi-Res Audio embleem mag dragen.

Desalniettemin houdt ROCCAT het draaggemak hoog in het vaandel. Met slechts 275 gram aan gewicht op je hoofd, is de headset niet overdreven zwaar, terwijl memory foam de oorschelpen in de juiste, comfortabele vorm houdt.

Dat alles kost je echter niet niks: het Duitse game-merk zet de richtprijs van de Khan AIMO op 119,99 dollar. Zeer binnenkort moet de headset verkocht worden bij grote retailers over de hele wereld.

  1.   
    Tom's avatar

    Even snel nagevraagd bij ROCCAT, en ja: de Europese richtprijs bedraagt hetzelfde. Dat is dus 119,99 euro voor een nieuwe headset van de Duitsers.