Boosaardige links in Twitch-chat kapen Steam-accounts

Mocht je van plan zijn binnenkort een stream van Counter Strike: Global Offensive mee te pakken, wees dan zeker niet de internetlinks in de chat op de proef te nemen. Sinds vrijdag zijn er op Twitch een groot aantal malafide links gesignaleerd, die in staat zijn het Steam-account van de onwetende klikker te stelen. Twitch gaf zelf al een waarschuwing af via het officiële Twitter-account.

Het betreft links die de term ‘csgoprize’ bevatten. In de chat van een stream wordt geclaimd dat je via de link mee kan doen met een wekelijkse grabbelton van in-game content voor Counter Strike: Global Offensive, in werkelijkheid probeert de gelinkte site malware te installeren en je Steam-account te kapen. Mocht de malware daarin slagen, dan kun je je portemonnee op Steam gedag zeggen, alsmede een boel van je verzamelde items.

Twitch raadt streamers aan de ‘Block hyperlink’-functie aan te zetten op de chat, terwijl chat-passanten ondertussen op hun hoede moeten zijn met het aanklikken van gedeelde links.

 1.   
  Thijs.'s avatar

  das pech m4 howl minimal wear van 250 euro weg D:

 2.   
  D_Dog's avatar

  Man wat is dit triest. Al dat soort volk moet gewoon dood. Of je nou dit soort trieste links spammed, of dat je als GTA Online modder de game verziekt met je trieste gedrag. Uitroeien tot op het bot die dieptrieste kneusjes.

 3.   
  3333/3333's avatar

  Ik hoop dat er snel een functie komt waarmee streamers het kunnen verbieden om links te plaatsen in de chat, mocht die functie nog niet bestaan. Ben een maand geleden een week mn Steam account kwijt geweest door een hacker en dat is geen pretje.

 4.   
  Alias's avatar

  Twitch raadt streamers aan de ‘Block hyperlink’-functie aan te zetten op de chat, terwijl chat-passanten ondertussen op hun hoede moeten zijn met het aanklikken van gedeelde links.

  Die functie is al aanwezig voor de streamers om aan te zetten. Zorgt ervoor dat als er een link in een bericht staat dit bericht automatisch verwijderd word (message deleted) door een bot die de chat modereert.

 5.   
  Thijs.'s avatar

  D_Dog schreef, "Man wat is dit triest. Al dat soort volk moet gewoon dood. Of je nou dit soort trieste links spammed, of dat je als GTA Online modder de game verziekt met je trieste gedrag. Uitroeien tot op het bot die dieptrieste kneusjes."

  nou nou nou

 6.   
  FireBallz's avatar

  Verhelp het zou ik zeggen

 7.   
  Free Roamer's avatar

  ”JaChKa1802″ schreef, "Verhelp het zou ik zeggen"

  Valve kan hier niets aan doen, dit gaat om malware niet een bug in Steam ofzo