Cr4zy wint felbevochten DreamHack Open Rotterdam CS:GO

Afgelopen weekend vond in Rotterdam voor de eerste maal een Dreamhack event in Nederland plaats, met onder meer grote toernooien in Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive en een grote LAN-party. Het evenement was met 14.000 enthousiaste bezoekers een succes. Ondertussen werd ook al bekend gemaakt dat Dreamhack volgend jaar van 16 tot 18 oktober terug naar Ahoy zal afzakken.

Cr4zy

In de finale van de Counter-Strike: Global Offensive competitie was Cr4zy na een lange strijd net iets beter dan de Deense formatie van Heroic. Het Deense vijftal was nochtans wel de publiekslieveling, nadat ze op zaterdag een mooie comback hadden verwezenlijkt. Er werden zelfs door de aanwezige fans nog snel kartonnen aanmoedigingsborden in elkaar geflanst. Toen Heroic op de eerste map Nuke een ruime voorsprong bij elkaar had gespeeld, deed een supporter zowaar een heuse backflip. De opstelling van Cr4zy kon naarmate het toernooi vorderde, met blijk van doorzetting, desalniettemin ook op aardig wat Nederlandse steun rekenen.

Cr4zy werd voor aanvang van Dreamhack Rotterdam, door hun individuele ervaring, als één van de favorieten gezien. Het team werd eerder deze maand echter op verschillende plaatsen gewijzigd, waardoor de spelers soms nog niet volledig op elkaar ingespeeld leken. Het team, van vooral Oost-Europese spelers, mocht na drie zware dagen de beker fier in de lucht steken en 50.000 dollar mee naar huis nemen.

De deelnemers bestonden uit een bont gezelschap Europese (sub)toppers, voor de gelegenheid aangevuld met Benelux team Asterion en vrouwenteam Beşiktaş Esports. De vrouwelijke gamers van de Turkse voetbalploeg wonnen enkele maanden geleden de Dreamhack Valencia, wat hun een plaats opleverde voor Dreamhack Rotterdam. Het team heeft met Petra doorgaans één Nederlandse in het team. Blackie, normaal in de basis van Asterion, viel echter eenmalig in als vijfde speler. De dames kwamen er evenwel snel achter dat het internationaal niveau bij de mannen voorlopig nog een stuk hoger ligt dan de wereldtop bij de vrouwen, waardoor ze na 2 matches vrede moesten nemen met een gedeelde laatste plaats.

De andere laatste plaats was dan weer weggelegd voor de thuisspelers Asterion, die in hun tweede match tegen uiteindelijke winnaars Cr4zy, nog fel terug vochten. De teams/e-sports in de Benelux zal desondanks nog veel tijd en boterhammen nodig hebben om op dergelijke toernooien mee te dingen naar de winst. De laatste plaats levert voor het team wel nog 2.000 dollar prijzengeld en een heleboel bekendheid op, wat vanuit het perspectief van de Benelux zeker niet verkeerd is.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren