Danger Zone is CS:GO’s eigen Battle Royale; nu gratis speelbaar

Mocht je denken dat uitgevers en ontwikkelaars al uitgekeken waren op de Battle Royale-trend, dan zat je er gruwelijk naast. Ook Valve ziet in de populariteit van Fortnite en PUBG een aardig extra zakcentje, en dus is nu ook Counter-Strike: Global Offensive verrijkt met diens eigen Battle Royale: Danger Zone.

De volledig nieuwe modus (én daarmee de komst van CS:GO als free-to-play game) werd door Valve onthuld met een volledig eigen Danger Zone website, alsmede een iets meer to-the-point officiële blogpost.

Qua opzet is Danger Zone je typische Battle Royale, zij het dan wel met een hevig door Counter-Strike geïnspireerd sausje daaroverheen. In totaal storten maximaal 18 spelers in één alsmaar krimpenede spelomgeving, alwaar ze een reeks klassieke Counter-Strike wapens en gereedschap kunnen vinden en op elkaar gebruiken. Spelers kunnen vervolgens middels hun eigen in-game tablet informatie opdoen over hun omgeving en tegenstanders, maar ook unieke airdrop deliveries in de gaten houden.

Danger Zone is te spelen als solo-spelers in servers voor 16 spelers en als duo- of trio-team in servers van 18 spelers.

CS:GO-spelers die Danger Zone uitproberen met hun Prime-abonnement, worden meteen getrakteerd op een “Lab Rats” MP5-SD. Daar stopt het echter niet bij, ook een exclusieve Danger Zone Case is nu aan te schaffen, met daarin 17 verschillende weapon skins en de Horizon Knives als zeldzame bonus.

Counter-Strike: Global Offensive verscheen 21 augustus 2012 alweer op Steam, als zijnde Valve’s eigen FPS-paradepaardje. Sindsdien wist het klassieke schietspel wederom uit te groeien tot een esport van proporties, die nog altijd geliefd is onder een gigantische groep (competitieve) gamers.

CS:GO kostte tot voor kort een vast geldbedrag, maar is met ingang van vandaag volledig gratis te spelen op Steam, incluis de nieuwe Danger Zone-modus. Spelers die hiervoor de game al aangeschaft hebben, worden beloond met een unieke Loyalty Badge.

 1.   
  Puddingboom's avatar

  Facepalm..

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Correct me if I’m wrong, maar is het niet heel gek om een Battle Royale in die stokoude engine gaande te krijgen?

  Ik snap dat Source voorheen als best wel wendbaar werd ervaren, maar een “Battle Royale” met een maximaal aantal spelers van achttien, voelt niet enorm Royale. Of ben ik dan gek?

  Marketingtechnisch kan ik me heel goed inbeelden dat dit voor Valve de juiste keuze is, al verwacht ik niet dat ze er echt dikke resultaten mee zullen boeken. Die free-to-play-Fortnite-kinders zijn ze allang verloren aan Fortnite, wonderbaarlijk genoeg…

 3.   
  mattioza's avatar

  Ze gaan waarschijnlijk wel wat haat krijgen dat CS:GO nu ineens gratis is. Wel grappig dat Valve en Epic Games steeds meer op elkaar beginnen lijken. Straks moet Epic Games ‘Paragon’ nog laten herrijzen (I wish!), als concurrentie voor Dota 2. 😀

 4.   
  Ik kom Harambe wreken's avatar

  this ain’t it chief