Skate 3 wordt opnieuw gedrukt wegens populariteit van PewDiePie

Met meer dan dertig miljoen abonnees op je YouTube-kanaal, kun je een hoop bereiken. Dat heeft de populaire Zweedse gameplay-commentator Felix Arvid Ulf Kjellberg, beter bekend als PewDiePie wederom bewezen. Naar aanleiding van zijn video’s heeft Electronic Arts namelijk besloten om Skate 3 opnieuw te drukken en in de schappen te leggen. Een vier jaar oude skateboard-simulator herboren zien worden, dat zien we niet vaak.

PewDiePie uploadde in het afgelopen jaar meerdere malen montages van Skate 3-gameplay. De eerste, die hieronder te zien is, werd ruim 12.5 miljoen keer bekeken. Alle andere video’s wisten ook vrijwel allemaal boven de 8 miljoen views te scoren.

In de afgelopen periode werd voornamelijk in Engeland een stijging in verkoop van Skate 3 gezien. De game presteerde daar het afgelopen half jaar ruim 30 procent beter dan in dezelfde periode vorig jaar, zo meldde gameboer Game tegenover MCV. In sommige regio’s was Skate 3 niet meer aan te slepen, waardoor Electronic Arts de skateboard-game nu opnieuw laat drukken.

Een vervolg op de Skate-franchise hoeven we binnenkort niet te verwachten. Ontwikkelaar Black Box werd jaren geleden samengesmolten in de EA Games-smeltkroes, waardoor de ontwikkelstudio nu niet meer onafhankelijk bestaat. Het gros van de oude Black Box-medewerkers werkt nu intern aan Electronic Arts’ Need For Speed-franchise.

 1.   
  RikH's avatar

  Maak dan skate 4 zou ik zeggen! gaat PewDiePie dat maar spelen 😛

 2.   
  3333/3333's avatar

  ”rik66h73″ schreef, "Maak dan skate 4 zou ik zeggen! gaat PewDiePie dat maar spelen :P"

  Ik mag inderdaad aannemen dat er bij EA nu belletjes gaan rinkelen, er wordt al zolang door fans om een vervolg gevraagd.

 3.   
  Tom's avatar

  Ja, maar dat is dus juist het probleem. De heren en dames van het toenmalige Black Box zitten nu verspreidt over verschillende EA Games-divisies. Lijkt me sterk dat EA het hele oude team weer bij elkaar wil schrapen.

 4.   
  Rudizo18's avatar

  een skate 4 zou best wel vet zijn dan kan ik met slecht weer teminste ook skaten :3

 5.   
  max5060's avatar

  Als ze ‘m nou ook eindelijk eens publiceren in de PS Store, zou mooi zijn.

 6.   
  bender's avatar

  Tom schreef, "Ja, maar dat is dus juist het probleem. De heren en dames van het toenmalige Black Box zitten nu verspreidt over verschillende EA Games-divisies. Lijkt me sterk dat EA het hele oude team weer bij elkaar wil schrapen. "

  Moet ook niet het team zijn, zolang EA de rechten van het spel heeft doet het wat het wilt. Voor het grootste deel van het publiek maakt het toch niet uit wie het gemaakt heeft.

 7.   
  Daniel Z's avatar

  Doe dan inderdaad een nieuwe Skate maken. Hoewel ik deel 2 en 3 niet tof vond, zou een Skate 4 er wellicht wel weer in gaan. De eerste Skate was immers fantastisch.

 8.   
  Kill Gamer 01's avatar

  bender schreef, "

  ”Tom” schreef, "Ja, maar dat is dus juist het probleem. De heren en dames van het toenmalige Black Box zitten nu verspreidt over verschillende EA Games-divisies. Lijkt me sterk dat EA het hele oude team weer bij elkaar wil schrapen. "

  Moet ook niet het team zijn, zolang EA de rechten van het spel heeft doet het wat het wilt. Voor het grootste deel van het publiek maakt het toch niet uit wie het gemaakt heeft."

  De makers van Battlefield, studio DICE, werkte aan alle Battlefield games, nu Dead Space maker Visceral Games het stokje heeft overgenomen voor Battlefield: Hardline kan DICE zich richten op Star Wars: Battlefront en Mirror’s Edge 2 voor najaar 2015. Voor de Skate fans zal het leuk zijn als EA hetzelfde deed, een studio de leiding geven over Skate 4. 🙂