Bioscopen niet echt geïnteresseerd in De Overgave

Nadat Dave Roelvink afgelopen week werd opgepakt in verband met een diefstal en er een nogal intiem privé-filmpje van hem en een dame op het internet geplaatst werd, moet de man nog meer tegenslag verdragen. Zijn nieuwe film De overgave, die afgelopen maandag op het Utopia-terrein in première ging, wordt niet zo enthousiast ontvangen door de bioscopen en filmhuizen. Pathé-woordvoerder Youry Bredeworld was tegen Shownieuws erg duidelijk over de film.

De film is de 10 euro per persoon niet waard. De film is zelfs geen B-film, maar eentje uit de C en D-categorie. De film is op alle fronten mislukt.
De overgave, een romantisch erotische thriller van regisseur Paul Ruven, is gebaseerd op de roman ‘De Overgave van Floor’ van schrijfster Renee van Amstel. Het verhaal geldt als het antwoord op het internationale succes van de 50 Shades of Grey trilogie. In de film zijn o.a. Rick Engelkes, Ellen ten Damme en Dave Roelvink te zien. Regisseur Paul Ruven trekt zich de kritiek niet zo heel erg aan.
Dat Pathé de film niet wou, wist ik ook al lang. Als Pathé hem had gehad, was de film ook pas na 4 maanden via video-on-demand te zien geweest. Dat is vlak voor de première van Fifty Shades of Grey.
De film zal niet worden gedraaid door Pathé-bioscopen maar ook filmhuizen staan er niet echt om te springen. De Overgave is dus in elk geval nergens in Amsterdam te zien. Ruven denkt zelf wel dat de film het goed zal doen via video-on-demand.
Het publiek in de bioscopen is gemiddeld tussen de 16 en 24 jaar, terwijl deze film gericht is op 25+, op vrouwen die al wat hebben meegemaakt op seksueel gebied. Hij is ook goed getest op vrouwen, maar hij wordt nu alleen gerecenseerd door mannen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren