Gerucht: Microsoft verlaagt prijs van Xbox One naar 349 euro

Een oplettende gebruiker van het Amerikaanse forum NeoGAF heeft een opvallende ontdekking gedaan. Op de Spaanstalige Xbox-website adverteert Microsoft namelijk met een Xbox One voor 349,99 euro in plaats van de 399,99 euro die de console nu, zonder Kinect, kost.

Inmiddels heeft Microsoft deze opvallende prijswijziging weer aangepast en staat er weer dat de Xbox One vanaf 399,99 euro aangeschaft kan worden. Mocht er daadwerkelijk een prijsverlaging aanstaande zijn, dan is de kans aanwezig dat we hier tijdens de Gamescom een officiële bevestiging van krijgen.

Update: Carlos Villasante, PR & Social Media Specialist van Xbox Spain, heeft via Twitter laten weten dat dit gerucht op een fout bij Microsoft berust. De fout zou komen doordat men de prijs in euro’s (€399,99) per ongeluk verward heeft met de prijs in ponden:

  1.   
    Hitman047's avatar

    Nope. Was een ‘foutje’.

    Of een week te vroeg bekend gemaakt… 😳

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Bedankt voor de toevoeging. 🙂 We gaan het volgende week zien!

  3.   
    Koen's avatar

    Dat lijkt me te vroeg na de recente invoering van de kinectloze One voor 399

  4.   
    Bones's avatar

    Lijkt mij een foutje, als de prijs van een X-box wel zouden verlagen dan is Microsoft toch aardig in paniek. Zelfs Nintendo heeft dit nooit gedaan, terwijl ze toch ooit de onbetwiste marktleider waren.

  5.   
    TwoCents's avatar

    Prijs in euros verward met die in ponden…? 399 britse ponden = 501 euro !
    (Rare lui, die spanjaarden 😛 )