Tom & Peter’s Hot Koffie Show: Stop met pre-orderen!

In Tom & Peters Hot Koffie Show behandelen we elke donderdagavond een nieuwe stelling. Dit leidt vaak tot een hevige discussie tussen beide heren, die afgewisseld wordt door slap gelul en grappige filmpjes. We willen jullie echter bovenal de kans geven om mee te praten! We horen dan ook graag wat jullie vinden van de stelling van deze week:

Pre-orderen is slecht voor de industrie

Jullie kunnen reageren op de stelling, maar ook een leuke stelling aandragen voor de komende week! Vergeet bovendien niet om je te abonneren op ons Youtube-kanaal.

  1.   
    thijsknvb's avatar

    Wat ik echt klote vind is dat er tegenwoordig allemaal pre order dlc bijzit die je na de launch niet kan kopen of je moet er dik geld voor neerleggen. Niks mis met pre orderen maar wel met de content die je erbij krijgt. Bij Dying Light is bijvoorbeeld nog geen release datum aangekondigd maar wel Pre Order dlc ik vind dat echt schandalig!!.

  2.   
    Dannytjuh's avatar

    Pre-orders zijn tegenwoordig nutteloos ja*.

    *Tenzij het special editions zijn

  3.   
    ShadyXL's avatar

    Ik pre-order als ik echt zeker weet dat ik een game wil, maar stel voor dat ik net een maand v贸贸r de release van gedachten verander, dan cancel ik mijn pre-order gewoon. Of als er een limited edition is die ik wil hebben wat ook echt daadwerkelijk limited is. Dat een speciaal pakketje maar voor 1000 gamers beschikbaar zal zijn in Nederland, want ik wil het liever pre-orderen dan dat ik een paar dagen na de release naar de winkel ga of webshop en zie dat het uitverkocht is. Ik pre-order soms pas een week of 2-3 voor de release nadat ik previews heb gelezen en gameplay video’s heb bekeken. Bijv. Watch_Dogs.. Ik heb zo’n zin in dat spel.. Het verhaal boeit me, de gameplay beelden waren tof en het brengt iets unieks. Het enige nadeel voor mij (van wat ik me kan herinneren) is de besturing in voertuigen. Voor de rest lijkt het mij een onwijs toffe spel en dus heb ik het gepre-ordered. Advanced Warfare pre-order ik sowieso nog niet. Ik wil eerst meer informatie hebben over de game, wat gameplay beelden zien en misschien nog wachten op een preview en/of review. Dragon Age: Inquisition heb ik al gepre-ordered, want deel 1 en 2 waren voor mij beide geweldige spellen en de dingen die ik heb gelezen en gezien laten mij denken dat dit deel de vorige delen gaat overtreffen. Dat zorgt er ook voor dat ik een spel pre-order. CoD: Ghosts had ik trouwens niet gepre-ordered. Eigenlijk wel, maar uiteindelijk gecanceled en daarna weer van gedachten veranderd en de game met korting gehaald (na de release). Ik pre-order games niet specifiek voor pre-order extra’s, maar meer in de richting van ‘ik wil de game direct op de release dag in huis hebben, want ik ben te lui om even 20 minuten heen en weer te gaan om de game in de winkel te halen’. Soms heb ik niet eens vervoer om naar de winkel te gaan en dan is pre-orderen de beste optie voor mij (als ik de game op release wil hebben natuurlijk).

    Ik herhaal even de stelling die ik de vorige keer had genoemd: MMO’s moeten zowel F2P als P2P hebben (zie RuneScape) en niet alleen P2P.

    En goed gedaan trouwens 馃槢 De Hot Koffie Show is naar mijn mening verbeterd sinds de vorige aflevering. Nou maar hopen dat het zo blijft of nog leuker wordt ^^

    PS: Sorry voor mijn lange/saaie mening over pre-orderen 馃槢

  4.   
    D_Dog's avatar

    Ik heb nog nooit een pre order gedaan. Ik zie er het nut niet van in. Overigens was GTA V wel degelijk een tijdje uitverkocht. Overal waar ik kwam was ie niet meer verkrijgbaar. Gelukkig had ik hem bij de midnight launch, dus zo erg vond ik dat niet… maar toch! 馃槢

  5.   
    Kill Gamer 01's avatar

    Weer een hilarische aflevering van Tom en Peter’s Hot Koffie/Coffee (mod) show! 馃榾

    Haha Peter’s reactie op 4.46 min!:D

    Ik pre-order alleen special/limited/collector’s editions van games zodra die worden aangekondigd, de game mij vet lijkt 茅n als ik zeker weet dat die editie na de release niet meer verkrijgbaar is. Zo heb ik de Halo Reach Legendary Edition, Gears of War 3 Epic Edition, Skyrim Collector’s Edition, alle Assassin’s Creed edities en nog een aantal edities.

    Games waarvan alleen een normale editie uitkomt pre-order ik niet en koop ik pas later als de prijs minder dan 30 euro is. Het aankomende Wolfenstein: The New Order – Occupied Edition en de Rage – Anarchy Edition zijn normale edities maar met kleine extra’s, zulke games pre-order ik soms. Dat hangt ervan af of ik het een vette game vind en de extra missie/DLC die je erbij krijgt tof vind. 馃檪

  6.   
    Nitrix31's avatar

    Ben het met de heren eens, een game pre orderen is eigenlijk best dom. Ik moet toegeven. Ik doe het zelf ook met regelmaat. Het enige dat het is, is dat ik dan zeker weet dat ik op de release date de game kan spelen. En om heel eerlijk te zijn twijfel ik er erg aan om Watchdogs te gaan preorderen. Het lijkt me een vet spel, terwijl er nog amper gameplay video’s te zien zijn geweest. En dat is gewoon een slimmigheid van de marketingsstrategie van game producers. Het zo snel mogelijk en zo veel mogelijk mensen gewoon helemaal lekker maken met de game in zo min mogelijk tijd. Dus door de meest epische trailers te maken.

    Mijn stelling voor de volgende keer is: De gameplay is belangrijker dan de graphics van een game.

  7.   
    firehopper211's avatar

    Ik pre-order speciale edities alleen als er meer informatie over vrij is, zitten er dingen bij die ik leuk vindt en heb ik het geld ervoor, dan neem ik hem. Ook gewoon voor sommige normale edities pre-order ik soms wat om er zeker van te zijn, dat ik hem dan op de dag van de release heb. En soms als games net uit zijn koop ik ze zonder dat ik ze pre-order, omdat ik er dan van uit ga dat ze dan nog niet zo snel zijn uitverkocht.

  8.   
    3333/3333's avatar

    Mijn stelling voor de volgende keer is: De gameplay is belangrijker dan de graphics van een game.

    Open deur.
    Ik heb ook een suggestie voor een stelling: Framerate is belangrijker dan graphics.

  9.   
    BABI-PANGPANG's avatar

    Hodor xD

  10.   
    Noice!'s avatar

    Haha! Ik had het kunnen verwachten! Deze aflevering was top mannen, al zou ik nu sowieso niets anders meer durven zeggen ;). Alleen jammer dat deze aflevering pas live ging om 4:30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag… Of was dat niet echt waar Pet0r??

  11.   
    ReinsNL's avatar

    Vind dit nieuwe item geniaal, Doorgaan zo. TOP!