Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Gaat VR nog iets worden? | Hot Koffie Show

Tom en Salim schuiven aan voor een nieuwe Hot Koffie Show, deze week met de stelling of VR nog iets wordt. Wat vind jij, gaat virtual reality nog een glorierijke toekomst tegemoet?

 1.   
  Dedsec's avatar

  Ja lekker over straat met GTA VCS graphics om je heen lekker hoor 8)

 2.   
  mattioza's avatar

  Ik kan het zelf ook moeilijk inschatten of het echt helemaal gaat doorbreken in de game wereld. VR gaat vermoed ik sowieso het gewone gamen niet vervangen, maar de kans bestaat dat VR toch een hele grote groep gamers gaat aanspreken. En dat potentieel heeft het wel, om verschillende redenen. Vooral omdat het multiplatform is en niet zoals veel (geflopte) randapparatuur, denk maar aan de oorspronkelijk PS move of xbox kinect, exclusief voor één platform. Je kan VR games spelen op PC, je PlayStation 4 of zelfs op een smartphone. Ook grote uitgevers zoals Bethesda en Ubisoft zetten erop in. Daarnaast is VR ook heel erg in trek bij niet gamende mensen (zoals vb beurzen), waardoor VR automatisch meer ontwikkeld wordt, zonder dat het echt populair moet zijn op game niveau. Hoe vet zou het trouwens zijn, dat je van thuis uit gewoon op een Gamescom kunt rondlopen of de E3 persconferenties kunt kijken alsof je in de zaal zit. 😀 VR heeft uiteraard nog enkele nadelen zoals de populaire games zijn nog vrij kort, kans dat je er misselijk van wordt (zeker bij snel bewegende games, zoals een shooter), nog vrij prijzig (ook al is een PSVR fel gezakt in prijs). Ben echt benieuwd hoe VR gaming de komende jaren gaat evolueren en of het die grote stap kan maken. 🙂

 3.   
  Dedsec's avatar

  mattioza schreef, "Ik kan het zelf ook moeilijk inschatten of het echt helemaal gaat doorbreken in de game wereld. VR gaat vermoed ik sowieso het gewone gamen niet vervangen, maar de kans bestaat dat VR toch een hele grote groep gamers gaat aanspreken. En dat potentieel heeft het wel, om verschillende redenen. Vooral omdat het multiplatform is en niet zoals veel (geflopte) randapparatuur, denk maar aan de oorspronkelijk PS move of xbox kinect, exclusief voor één platform. Je kan VR games spelen op PC, je PlayStation 4 of zelfs op een smartphone. Ook grote uitgevers zoals Bethesda en Ubisoft zetten erop in. Daarnaast is VR ook heel erg in trek bij niet gamende mensen (zoals vb beurzen), waardoor VR automatisch meer ontwikkeld wordt, zonder dat het echt populair moet zijn op game niveau. Hoe vet zou het trouwens zijn, dat je van thuis uit gewoon op een Gamescom kunt rondlopen of de E3 persconferenties kunt kijken alsof je in de zaal zit. 😀 VR heeft uiteraard nog enkele nadelen zoals de populaire games zijn nog vrij kort, kans dat je er misselijk van wordt (zeker bij snel bewegende games, zoals een shooter), nog vrij prijzig (ook al is een PSVR fel gezakt in prijs). Ben echt benieuwd hoe VR gaming de komende jaren gaat evolueren en of het die grote stap kan maken. :)"

  Tijdens de E3 rond kunnen lopen met een VR bril geeft mij natte ogen zoo mooi.

 4.   
  Tom's avatar

  Ik hoop dat ze tegen die tijd ook wat meer geurtechnieken à la Nosulus Rift. Dan pas kunnen we de échte E3-ervaring meenemen naar de virtuele wereld. De impressie is niet compleet zonder wat onaangename zweetgeuren, soms bijgestaan door die hotdogs die ze buiten altijd klaarmaken in van die karretjes. Wat is er toch met die dingen?

  Goddomme nu heb ik zo’n broodje worst.

 5.   
  tranceguy's avatar

  Iets worden? Het is al de shit…. En dat gaat alleen nog maar meer worden….

 6.   
  Tom's avatar

  tranceguy schreef, "Iets worden? Het is al de shit…. En dat gaat alleen nog maar meer worden…."

  Behalve dat slechts een miniem aantal gamers, statistisch gezien dan, een VR-headset in huis heeft liggen. Zeker is het ‘de shit’, maar niet als de afzetmarkt voorlopig slechts beperkt blijft.

  Serieus, van alle gamers die je kent/spreekt, hoeveel zijn al ingesprongen op een dik VR-systeem?