Video's gepubliceerd voor 14 augustus 2018 zijn helaas niet meer te bekijken.

Op gamers gerichte smartphones zijn volstrekt overbodig! | Hot Koffie Show

Na de Razer Phone komt ook ASUS met een eigen ROG Phone, beide gloednieuwe en high-end smartphones die zich volledig focussen op de gamer. Een groeiende nieuwe markt binnen de telecom, of compleet overbodige upselling tegenover de consument? Onze Salim en Tom hebben er beide een uitgesproken mening over, en bekvechten het uit in de zoveelste Hot Koffie Show…

 1.   
  Dedsec's avatar

  Ja het staat wel vol met mooie GTA en Mario klonen die ik op me tv wil spelen 🙁 al heeft de Xbox one nou ook een echte app store wat vol staat met meer dan 10000 games en apps en alle vrijheid.

  Ik game zelf liever ook op een 3DS of op me TV, maar telefoon gebruik ik meestal alleen om foto,s te maken en te uploaden en de webbrowser natuurlijk.

 2.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  de rog phone ziet er toch wel gelikt uit

 3.   
  mattioza's avatar

  Ik ben het doorgaans best wel eens met Salim. Tot op dit punt, ik steun Tom hier. De mobiele markt wordt volledig onderschat. Ik ben zelf geen smartphone gamer, maar hoeveel mensen op de wereld nu ondertussen wel. Hoeveel mensen spelen niet een Clash of Clans, Hearthstone, Fortnite, … In bv. Azië doet de PS Vita en de Switch het heel erg goed, deze smartphones zouden op termijn absoluut het nieuwe mobiele gamen kunnen worden, zeker als grote partijen (game uitgevers) hier extra gaan op inzetten.

  Klein voorbeeld uit de praktijk, ik speel graag een bepaalde card game. Nu hebben zij onlangs aangekondigd dat ze niet langer meer kunnen werken aan de mobiele ontwikkeling, de community ontplofte als het ware bij de aankondiging.

  En het is nu niet dat de andere smartphone opties wegvallen, dat je er ineens niet meer kan meer kan bellen. Het heeft gewoon de kracht om er sterkere games/spelletjes mee te spelen, voor een prijs waar iphone gebruikers jaloers op zijn. Ben echt benieuwd naar de verkoopcijfers van een Razer phone en de opkomende Rog phone, de niche zou wel eens verrassend groot kunnen zijn op wereldvlak.