Dragon Age: Inquisition heeft mogelijk 40 verschillende eindes

Het is alweer een tijdje stil rondom Dragon Age: Inquisition, maar dankzij uitgelekte details van de volgende editie van het Official Xbox Magazine zijn er weer verse geruchten om te verwerken. Dragon Age: Inquisition gaat naar verluidt 5 grote regio’s bevatten: Ferelden, The Free Marches, Orlais, Nevarra en The Dales. Iets kleinere ‘sub-locaties’ bevatten onder andere een oorlogsgebied in Orlais en een heilige begraafplaats voor elven, de Emerald Graves. Daar hebben de Dalish Elves een boom geplant voor elke soldaat die gedood is in de Exalted Marches.

Spelers kunnen grote invloed uitoefenen op de omgeving door onder andere handelsroutes te vormen, gebieden te veroveren en ecosystemen te verstoren. Het zou dus misschien zelfs een mogelijkheid zijn dat je naar reeds bezochte gebieden terug kunt keren om nieuwe uitdagingen te vinden, als een resultaat van de activiteiten die je hebt uitgevoerd.

[SCREENSHOTS]
Wilde dieren en planten spelen een grotere rol in Dragon Age: Inquisition dan simpelweg het leveren van tegenstanders en grondstoffen. Je kunt zelfs bepaalde rassen volledig laten uitsterven, wat resulteert in het zonet beschreven verstoren van een ecosysteem. En het verslaan van specifieke vijanden, zoals draken en rovers kan zelfs tot een heus ‘domino-effect’ leiden. Al moet nog blijken hoe ver dergelijke acties doorwerken in de game.

David Gaider van ontwikkelaar BioWare vertelt naar verluidt in het artikel meer over de dialogen in de game. Spelers krijgen drie verschillende keuzemenu’s voor dialogen: voor de toon van een gesprek, voor het ondernemen van een bepaalde actie en een speciaal menu voor emotionale momenten, wellicht romances.

Een ander opvallend gegeven uit het OXM-artikel is de melding dat de nieuwe Dragon Age maar liefst 40 mogelijke eindes zal kennen. Een deel van die eindes is gebaseerd op het specifieke personage waar je mee speelt, maar er is blijkbaar ook een grote rol weggelegd voor de keuzes die je in de game maakt. Volgens BioWare zijn deze verschillende eindes ook echt anders en niet slechts kleine variaties. Iets wat de herspeelbaarheid uiteraard ten goede kan komen.

Dragon Age: Inquisition verschijnt in de herfst voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

 1.   
  ShadyXL's avatar

  Dat klinkt echt onwijs tof! Mijn verwachtingen voor de nieuwe DA zijn zojuist omhoog geschoten ๐Ÿ˜› Ik vraag me wel af of steden/dorpen ook qua uiterlijk en/of sfeer veranderen door bepaalde acties. Zou wel echt te gek zijn :3

 2.   
  Overload14's avatar

  Zeiden ze niet hetzelfde over Mass Effect 3? ๐Ÿ˜›

 3.   
  PaNNa's avatar

  ShadyXL schreef, "Dat klinkt echt onwijs tof! Mijn verwachtingen voor de nieuwe DA zijn zojuist omhoog geschoten ๐Ÿ˜› Ik vraag me wel af of steden/dorpen ook qua uiterlijk en/of sfeer veranderen door bepaalde acties. Zou wel echt te gek zijn :3"

  Zou inderdaad super zijn als er wat in de omgeving veranderd zou zijn. Heb me toch wel kunnen amuseren met voorafgaande titels.

 4.   
  Dondonz's avatar

  Daar ben ik dan nog wel even mee bezig… wil altijd alle eindes krijgen ๐Ÿ˜›

 5.   
  fdennis's avatar

  Opmerkelijk dat deze game al in herst moet komen. Heb echt nog heel weinig van deze game gezien of gehoord. Zou wel graag wat meer willen zien.

 6.   
  WoKingNL's avatar

  Ja flikker toch op daar hebben we toch geen tijd voor haha ๐Ÿ˜›

 7.   
  Dark_Phoenix's avatar

  fdennis schreef, "Opmerkelijk dat deze game al in herst moet komen. Heb echt nog heel weinig van deze game gezien of gehoord. Zou wel graag wat meer willen zien."

  Dan moet je is wat beter zoeken. Heb al paar keer een demo gezien van 40min gameplay. Dat was al half jaar geleden.

 8.   
  Codename_black's avatar

  ”Overload14″ schreef, "Zeiden ze niet hetzelfde over Mass Effect 3? :P"

  “Mopelt iets met er zou geen ABC einde zijn meer 16 verschillende”

 9.   
  nuclearnemo's avatar

  Seriously?…ik zij het al eerder maar dit kan echt de game van het jaar worden…:)