Fru Nederlandse winnaar Global Game Jam 2014

Vandaag is tijdens het Control Online-programma Control Gamelab de nationale winnaar van de Global Game Jam 2014 bekendgemaakt. De Kleine Uil werd uitgereikt aan Team Ferrara uit Breda dat met hun originele Kinect-platformer Fru met afstand de meeste stemmen in de wacht sleepte.

Fru is een unieke platformer, waarin de speler delen van het speelveld enkel kan waarnemen door gebruik te maken van de camera van Kinect. Tijdens een humoristische live demonstratie werd al snel duidelijk dat dit ontzettend leuke gameplay oplevert. Level designer Mattia Traverso laat tevens weten dat er al met verschillende partijen gesprekken zijn geweest om de game in de toekomst te gaan uitbrengen. Om welke partijen dit gaat, laat hij echter niet los.

De tweede plaats ging naar de game Double Kilt van Team Bickelneck uit Hilversum. The Professionals uit Amsterdam eindigden met Totem Hunters op de derde plek.

Van 26 tot en met 28 januari 2014 stonden vijf locaties in Nederland in het teken van de Global Game Jam 2014. GamersNET was in Amsterdam aanwezig om verslag te doen van dit unieke evenement, waarin teams 48 uur de tijd krijgen om een game te ontwikkelen.

  1.   
    Leon 2.0's avatar

    Had al eerder wat beelden gezien van Fru en het concept is inderdaad super tof. Zeker als je bedenkt dat het allemaal binnen 48 uur bedacht, ontworpen en gemaakt is! 🙂 Ben zeer benieuwd of er uiteindelijk iets moois in de vorm van een XBL Arcade-game en/of PSN-titel van komt.