WildStar krijgt een grafische update

De MMO WildStar is dichtbij een transitie naar een free-to-play-model. Op 29 september krijgt de game een update die het mogelijk maakt om de game te spelen zonder een maandelijks abonnement. De update, die bekend staat als WildStar: Reloaded, zal naast het introduceren van het nieuwe model ook een aantal grafische verbeteringen toepassen.

Voor de launch van WildStar heeft ontwikkelaar Carbine Studios enkele beslissingen moeten maken ten nadele van de grafische pracht van de game. Dit had te maken met technische beperkingen waar de ontwikkelaar destijds mee heeft zitten stoeien. De game is nu ruim een jaar beschikbaar en Carbine Studios zag de mogelijkheid om enkele verbeteringen toe te passen. Met name de belichting, skyboxes en viewing distance van de game zullen worden aangepakt.

De grafische verbeteringen worden verspreid over een aantal updates. Eerst zullen de zones voor lage levels worden aangepakt. Daarna zijn de zones voor hoge levels aan de beurt. In elke zone worden er meer lichtbronnen toegevoegd, die de wereld van verschillende soorten licht voorzien. Ook worden er nieuwe effecten toegevoegd, zoals de lichtstralen van een ster en de gloed van een kampvuur.

Om de vernieuwingen te demonstreren heeft Carbine Studios enkele screenshots vrijgegeven.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren