Zombies in Rust zijn uitgeroeid

Goed nieuws voor mensen die het niet zo hebben op ondood gespuis: Rust is sinds de laatste update vrij van zombies. Ontwikkelaar Facepunch Studios besloot deze wezens te vervangen door ondode wilde dieren.

Facepunch Studio was het zat dat zoveel games tegenwoordig zombies bevatten en besloot ze daarom te verwijderen. Ontwikkelaar Maurino Berry laat in een interview weten:

Yep. We did it. We decided we couldn’t hold off any longer. The longer we keep zombies in – the more complaints we’d get about removing them. We are forcing ourselves to deal with it. We are no longer a zombie survival game!
Volgens Berry dienen de ondode dieren slechts als tijdelijke vervanging. Zij zullen spoedig vervangen worden door andere wezens. “All will be revvvealed”, aldus Berry. Hint hij misschien naar vampieren?

  1.   
    Daan's avatar

    Dat is toch al jaren zo? Waarom nu opeens achter komen dat er toch eigenlijk best veel zombies gebruikt worden in games.

  2.   
    Fabianb's avatar

    Vertaling klopt niet helemaal volgens mij. Ze kregen zoveel berichten dat de zombies weg moesten dat ze ze hebben weg gehaald, niet omdat ze zelf vonden dat zombies teveel gebruikt werden (misschien ook wel maar dat is niet de doorslag).

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Fabianb schreef, "Vertaling klopt niet helemaal volgens mij. Ze kregen zoveel berichten dat de zombies weg moesten dat ze ze hebben weg gehaald, niet omdat ze zelf vonden dat zombies teveel gebruikt werden (misschien ook wel maar dat is niet de doorslag)."

    Als ik me niet vergis was Facepunch altijd al van plan om de zombies eruit te halen, ze dienden slechts als placeholder totdat ze op een beter idee kwamen. 🙂

  4.   
    Daan's avatar

    @Leon:

    Beetje omslachtig! :’) Breng dan de game pas uit wanneer er wel een goed idee is voor “vijanden”.

  5.   
    Dark_Phoenix's avatar

    Daan schreef, "@Leon:
    Beetje omslachtig! :’) Breng dan de game pas uit wanneer er wel een goed idee is voor “vijanden”."

    De game is in beta he nog niet officieel uitgekomen.

  6.   
    melvintje's avatar

    De game is in Alpha, volgend jaar als het goed is een beta, is echter een gissing

  7.   
    NoFearz's avatar

    Ze begonnen de game met zombies, maar ze wouden geen zombie kloon meer worden en door ze nu eruit te halen hopen ze dat er niet te veel spelers gehecht aan de zombies zijn.

  8.   
    Koen's avatar

    Ikzelf vond de zombies niet storend. Ze voelden voor mij meer als een soort mutanten wat ook logisch leek omdat ze leefden in radioactieve zones.

  9.   
    Mallorn's avatar

    Ff uit mijn hoofd: State of Decay, DayZ, Infestation, Dead Linger, 7 Days to Die. Allemaal vissen ze in dezelfde vijver. Slim om de zombies eruit te halen.
    Misschien toch maar eens checken.