Nieuwe details en screenshot assault hunter uit Evolve

Naast de eerder vandaag onthulde releaseperiode heeft ontwikkelaar Turtle Rock Studios wat meer details vrijgegeven over de assault-klasse in Evolve. Het personage waarmee je gaat spelen als je voor assault kiest is Markov. Markov heeft heel veel health en een apparaat om een schild op te roepen. Daarnaast gebruikt hij een lightning rifle die bliksemschichten over lange afstand kan schieten en een assault rifle. Tevens heeft hij arc mines tot zijn beschikking om valstrikken te plaatsen.

Hieronder zie je dat Markov tijdens het werk even bereid was om stil te staan voor een foto:

[SCREENSHOTS]

Phil Robb, studiobaas van Turtle Rock, liet verder weten dat de menselijke ‘hunters’ in Evolve een soort temmers van planeten zijn. Ze komen naar planeten om de plek weer normaal leefbaar te maken voor de kolonisten, wat in de game neerkomt op het uitschakelen van de diverse dodelijke wezens op de planeet. Daarom hebben ze wapens als harpoengeweren en verdovingspistolen bij zich. Maar al snel merken ze dat het niet alleen maar gewoon ‘wildlife’ is. De diverse grote monsters, waarvan ze er telkens één treffen, maakt de strijd om te overleven bijzonder pittig.

Wanneer je als monster aan een gevecht deelneemt, kan je groter, sterker en agressiever worden door wildlife te doden. Zo kan het monster Goliath redelijk klein beginnen, maar tijdens een potje evolueren tot een monster van wel 10 meter groot. En bij elke evolutie die je als monster meemaakt kan je ook weer nieuwe skills kiezen. Samen met het feit dat hunters onbeperkte munitie hebben (maar wel rekening moeten houden met een cooldown-periode van sommige wapens), kan dit heerlijk dynamische en intense coöperatieve gevechten opleveren.

Evolve verschijnt in het najaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

  1.   
    Ralph P Scene's avatar

    klinkt interessant