Free-to-play methode van Evolve werpt zijn vruchten af

Evolve is niet het succes geworden wat ontwikkelaar Turtle Rock Studios en 2K hadden gehoopt, maar nadat de 4 vs. 1 multiplayer shooter free-to-play is gegaan op pc speelt opeens iedereen het. Niet letterlijk iedereen, maar het aantal spelers op Steam is wel met 25.000 procent gestegen.

Voor de verandering naar free-to-play, had Evolve 157 spelers per dag op Steam, dus we komen nu uit op rond de 40.000 spelers per dag. Daarmee staat de titel op de elfde plek van meest gespeelde games op Steam de afgelopen 48 uur.

The free-to-play Evolve Stage 2 launched its beta on Thursday, and its prospects have quickly turned around. As of writing, there are currently 40,407 Steam users playing Evolve with a peak of 40,445. That puts Evolve Stage 2 as the 11th most-played Steam game of the past 48 hours, and two-thirds away from bumping into the top 10.
Hoewel dit nog maar de beta was van de free-to-play versie en Evolve ook gratis zal worden op consoles, lijkt de shooter toch nog een tweede leven te krijgen.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Degene die de game hebben gekocht voor de volle mep slaan zichzelf nu hard op hun hoofd.

 2.   
  Mjolnir's avatar

  Het leek van de start af al wel een spel dat niet heel lang de aandacht vast kan houden. Mogelijk dat ik het toch nog eens ga proberen. Ben wel benieuwd hoe lang het nu de aandachtspanne kan houden.

 3.   
  Gabbersouth's avatar

  dr staat toch duidelijk singleplayer bij of ben ik nu gek

 4.   
  Gabbersouth's avatar

  op steam

 5.   
  Downzilla's avatar

  Gabbersouth schreef, "dr staat toch duidelijk singleplayer bij of ben ik nu gek"

  Je kan single player doen, dan zijn je teamgenoten allemaal bots net zoals bij left 4 dead.

 6.   
  Mattiees's avatar

  aantal streams van het spel gezien nu het weer even onder de aandacht is en het ziet er op zich wel leuk uit om met een paar vrienden te doen. Echter heb ik het idee dat heel veel mensen het even spelen en vervolgens het spel weer links zullen laten liggen want bij de streamers kwam al snel de verveling om de hoek kijken omdat het eentonig is.

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  ”DutchGamer-W-“ schreef, "Degene die de game hebben gekocht voor de volle mep slaan zichzelf nu hard op hun hoofd."

  Kan je tegen iedereen zeggen die een spel voor de volle mep betaald, want uiteindelijk daalt de prijs van de game en/of kan je een game aanschaffen met een dikke discount (bijv. Steam). Tel daarbij op dat mensen die voor het spel hebben betaald, items krijgen waar andere spelers nog altijd voor moeten betalen.

 8.   
  JesseTheunZzz's avatar

  Wanneer komt de game dan gratis voor de consoles?